Política
PERE ESTEVE I COLL
FUTUR ALCALDE DE REGENCÓS (ERC)
“Voldríem reformar la plaça Major”
Esteve serà investit alcalde de Regencós demà i fins als pròxims comicis
Com que no hi ha inversions, vol endreçar camins i franges
Relleu
Pere Esteve té 42 anys i és fill de Regencós. Fa cinc anys va entrar al plenari cobrint la vacant que havia deixat la renúncia de Pere Ametller. I des d'aleshores ha estat regidor de Cultura i Festes, Medi Ambient i Promoció Econòmica, entre altres competències.
El republicà Pere Esteve prendrà possessió demà a la tarda com a alcalde de Regencós.
Des de dimarts ja fa d'alcalde accidental, i el ple de presa de possessió és a tocar. Il·lusionat?
Molt. Espero que sigui un any gratificant perquè és el meu poble, on he viscut sempre i, a més, tinc la sort de tenir el suport de la família.
Però deu ser difícil d'arribar a l'alcaldia sabent que es podrà invertir poc...
Des de principi de mandat, amb la resta de l'equip, vam veure que no es podrien fer gaire obres. Vam apostar per acabar el centre cívic polivalent i per asfaltar camins. I ara ens haurem de centrar en qüestions de gestió, com ara controlar que les parcel·les rurals i forestals estiguin desbrossades.
N'hi ha moltes d'abandonades?
Abandonades no, però ens trobem amb moltes de poc cuidades, perquè pertanyen a persones grans que tenen molts metres quadrats per mantenir. Volem fer reunions amb els agents rurals i els bombers, perquè la població entengui els riscos, sobretot després dels últims incendis a Vilopriu i Vall-llobrega. I nosaltres, a l'Ajuntament, també hem començat a fer feina.
Per exemple?
Hem acordat fer una prova pilot amb una empresa que ofereix desbrossar a un cost molt baix, perquè els interessa endur-se'n la fusta i les restes per a biomassa o pèl·lets. Netejaran un tram de bosc arran d'un camí, i si l'experiència és positiva, els encarregarem que mantinguin més vorals.
Si l'any que ve s'activa el pla d'obres, què tiraria endavant?
Una obra que tenim moltes ganes de fer és la reforma de la plaça Major, per fer-la molt més per als vianants i ordenar l'aparcament de cotxes, que ara poden acabar envaint massa espai. La idea és descongestionar-la una mica, però mirarem de consensuar-ho amb els veïns. Ens agradaria tenir un projecte definit l'any vinent.
L'altra reivindicació que fa temps que dura és la millora del servei telefònic.
Fa anys que empaitem els responsables de les companyies i, fins ara, com a màxim, només hem rebut respostes tèbies amb pocs compromisos. El gran problema és l'ample de banda d'internet, que amb prou feines arriba a un megabit, i és insuficient per a les empreses o negocis. Ni que fos amb 3 megabits, molts ja faríem. I la fibra òptica arriba al polígon d'Esclanyà, que és a un parell de quilòmetres. Però les companyies no es mouen perquè som pocs habitants.
Com a regidor de Cultura en els últims anys, per què ha apostat?
Sóc amant de la cultura tradicional, sobretot la música, balls i les sardanes. Hem mirat de posar el nostre granet de sorra perquè es mantinguin sans i forts entre la gent jove.
I una de les coses que més l'amoïna de la gestió del poble?
Hauríem de reciclar més, perquè enviem massa quilos d'escombraries a l'abocador i això s'acaba pagant. Tampoc no ens hi ajuda que molta gent que baixa de passar uns dies a Begur paren al nostre poble i llencen la bossa de brossa al contenidor. Hem de mirar de conscienciar els veïns perquè llencin el vidre a part, el paper o els envasos.
El projecte d'agents cívics mancomunats és viu?
Està pendent, perquè és complicat de gestionar. Però ens aniria bé tenir algun agent perquè no podem sancionar accions incíviques, o si un cotxe està mal aparcat, toca trucar els Mossos.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.