Política

Esquerra Unida d'Alcoi vol limitar els sous municipals

La proposta permetria un estalvi limitant les comissions a cobrar i també el nombre de regidors alliberats a càrrec de les arques municipals

Després de diverses reunions per negociar la proposta final, i atenent a que la resta de partits amb representació a l'Ajuntament es decanten per adoptar fórmules de dubtosa ètica per repartir els recursos municipals entre els seus regidors, el Grup Municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament d'Alcoi ha decidit presentar al proper Ple una moció amb la seua proposta d'ajust de distribució de dedicacions exclusives, assessors, així com cobraments per assistències a comissions informatives i sessions plenàries.

La proposta, que Esquerra Unida va presentar fa més d'un mes a la resta de grups, es resumeix en una sèrie de punts concrets que no podran ser rebutjats per la resta de grups polítics municipals.

Hi ha un punt que segons el parer d'EUPV no pot negociar-se i és el màxim de 15 regidors cobrant sous municipals. En aquest sentit, des del PP s'està intentant que s'adopte una fórmula mai contemplada en aquest Ajuntament: la dedicació parcial per a alguns dels seus regidors més enllà dels 15. La normativa contempla que aquesta figura es pot adoptar en cas de donar-se alguna presidència de comissió o alguna responsabilitat representativa, i aquest no és el cas. Per tant, Esquerra Unida es nega a que l'ordenament d'aquests recursos servisca per continuar donant substent en forma de jornal públic a determinats regidors de l'oposició.

L'objectiu de la proposta del PP (i sembla ser que també recolzada pel PSPV i per Compromís, que obtindria una de les dedicacions parcials) apunta a que determinats regidors puguen abusar del mecanisme de cobrar per assistència a comissions informatives o a traves d'una dedicació parcial que no poden justificar de cap forma lògica.

El propi portaveu d'EUPV a l'Ajuntament d'Alcoi Paco Agulló confirma les sospites de trobar-nos davant una mena de ‘repartiment del pastís': “Al llarg de les reunions, i ja en portem quatre, no hem rebut més que pressions per a que acceptem el fet que el PP obtinga les dedicacions parcials que demana, més una altra per a Compromís. Tots tres semblen estar d'acord.

EU no accepta ni acceptarà mai cap tipus de prebendes ni xantatges. Si hem de treballar pel poble d'Alcoi amb les limitacions que ens han imposat els pactes entre PSOE, PP i Compromís, ho fem amb l'orgull ben alt de complir amb els nostres compromisos des de l'ètica i la honestedat que són les nostres senyes d'identitat.

La dedicació exclusiva per a dur quatre regidories és important per a l'efectivitat de la gestió. Però no passa res: estem dispostos a renunciar a ella si amb això posem fi a la situació d'irregularitat que estem patint”.

Finalment, des d'EUPV es lamenta que els partits majoritaris no siguen capaços d'entendre els missatges que llança la societat reclamant menys beneficis injustificats als representants públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia