Política

L'oposició insisteix a demanar la dimissió de l'alcalde i dels regidors de Torredembarra imputats

PSC i ERC reclamen explicacions a CiU i PP, els dos grups que governen al municipi

Alternativa Baix Gaià també exigeix dimissions i la creació d'una gestora fins a les properes eleccions

Els grups de l'oposició han demanat aquest dissabte de l'equip de govern de l'Ajuntament de Torredembarra. L'alcalde d'aquesta població del Tarragonés, Daniel Masagué, ha passat avui la seva primera nit a la presó després de ser detingut el dijous en l'operació de la Guàrdia Civil per presumptes irregularitats en la gestió municipal.

El portaveu del PSC, Jordi Solé, ha qualificat de “greus” els fets d'aquests darrers dies i ha assegurat que el poble està en “estat de xoc”. “Tot això està sobrepassant les denúncies que en el seu dia va posar el PSC, és molt més greu”, ha reconegut.

Solé ha reclamat a CiU que “doni la cara”, i que tant l'alcalde com les persones vinculades a la trama de corrupció dimiteixin de manera “immediata”. En aquest sentit ha puntualitzat que la “responsabilitat democràtica” de la situació recau sobre CiU i PP, els dos partits que governen a Torredembarra –juntament amb el Grup d'Independents de Torredembarra, GIT. Segons ell, són aquestes formacions les que han de “donar explicacions clares del que està succeint”. A partir d'aquí, ha plantejat que CiU hauria de fer el primer pas per reunir-se amb la resta de grups municipals i veure “quines són les possibilitats de futur”, ja que encara falten onze mesos per les properes eleccions municipals.

En aquest sentit, els socialistes creuen que parlar de governs de concentració o de gestores és “precipitat”, i que cal esperar a veure com evolucionen els esdeveniments i la investigació d'un cas que, de moment, es troba sota secret de sumari.

Eduard Rovira, portaveu d'ERC a l'ajuntament torrenc, s'ha manifestat en la mateixa línia. Al seu parer, “el fet que hagin deixat Daniel Masagué a la presó sense fiança és la demostració que el cas que estem vivint és greu”. Per aquest motiu, també ha reclamat la dimissió de l'alcalde, “perquè és el responsable de tot”, i dels regidors que estan imputats, “perquè alguna participació han tingut en el mal govern que hi ha hagut”. En qualsevol cas, també ha optat per esperar abans de fer alguna proposta de cara a la governabilitat del municipi.

Aquest divendres, l'altre grup de l'oposició, Alternativa Baix Gaià (ABG), va proposar en un comunicat la creació d'una gestora, “amb persones proposades pels partits polítics, que garanteixin la gestió de l'ajuntament fins a les properes eleccions”. La formació també va demanar la dimissió dels imputats.

La presumpta trama de corrupció municipal es va destapar el passat dijous, quan la Guàrdia Civil va escorcollar l'Ajuntament de Torredembarra durant catorze hores i va detenir el seu alcalde, sis regidors i l'empresari local Blas Niubò.

El jutge instructor ha decretat presó provisional comunicada sense fiança per a l'alcalde i ha deixat en llibertat amb càrrecs la resta de detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.