Política

Jordi Pujol es posa a disposició de les “instàncies jurídiques i tributàries”

L'expresident de la Generalitat reapareix en públic a Queralbs i fa les primeres declaracions des que va confessar haver tingut diners sense regularitzar a l'estranger

Pujol encara no ha decidit si compareixerà al Parlament

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha reaparegut aquest dimecres des i ha trencat el seu silenci per mostrar la seva disposició a comparèixer davant les “instàncies jurídiques i tributàries”.

Segons ha avançat el diari El País, Pujol va arribar ahir a la nit a la residència que la família té a Queralbs, al Ripollès i aquest dijous se l'ha pogut veure en la seva primera aparició en públic des que va confessar tenir diners sense regularitzar d'una herència en comptes a l'estranger.

Un equip de la cadena Cuatro ha aconseguit les primeres imatges de l'expresident, tant de la seva arribada ahir a la nit a la casa com de quan ha anat a prendre un cafè al centre del poble. Pujol no s'ha amagat de les càmeres però ha rebutjat –diverses vegades davant la insistència del periodista– fer cap declaració. L'expresident, al qual se ha vist parlant amb diversos veïns al cafè, s'ha limitat a dir que es troba “bé”.

Ja a la tarda ha accedit a parlar amb els mitjans, tot i que ha indicat que el comunicat que va emetre el passat 25 de juliol per fer “un aclariment” ja “explica el què ha d'explicar” i no té res a afegir al respecte. Però sí que ha aprofitat l'ocasió per mostrar la seva disposició a declarar davant la justícia o Hisenda.

“No cal dir que estic a disposició si em volen cridar des de qualsevol instància jurídica o tributària”, ha sentenciat.

Preguntat per si també pensa comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre l'afer, Pujol ha respost: “Encara no ho he decidit, ja es veurà”. En qualsevol cas, ha precisat que no es pronunciarà en aquest sentit abans del setembre.

En canvi, ha avançat que no té previst fer cap acte públic en els propers dies. L'expresident ha reiterat que es troba “bé” i ha reconegut que des que va difondre el comunicat ha “mirat d'estar tranquil” i no ha llegit gaire els diaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia