Política

Dues marxes pel 9-N s'uniran demà a la gola del riu Fluvià

Les caminades per la platja s'iniciaran al matí a l'Escala i Empuriabrava per convergir al migdia a la desembocadura del riu, on es farà un assaig de la V i un mosaic adreçat a la presidenta del Brasil

Dues marxes pel 9-N convergiran, demà diumenge al migdia, a la desembocadura del Fluvià per participar en un assaig de la V i desplegar mosaics per reivindicar la voluntat dels catalans d'exercir el seu dret a decidir el 9 de novembre.

En data d'aquest dijous unes sis-centes persones s'havien apuntat a través del web de l'ANC de l'Empordà per participar en aquests actes. La mobilització d'aquest diumenge, l'han organitzat conjuntament les tres formacions de l'ANC de l'Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries.

Inicialment, els organitzadors es plantejaven repetir la marxa a la platja –batejada com Rius de Llibertat– que es va fer l'any passat entre els actes previs de la Via Catalana: unes dues-centes persones van caminar des de l'Escala fins a Sant Pere Pescador. Enguany, però, s'ha ampliat la iniciativa i seran dues marxes les que sortiran demà simultàniament: la primera, des de l'Escala, sortirà a les nou del matí en direcció a la desembocadura del Fluvià; l'altra sortirà a dos quarts de deu del matí d'Empuriabrava en sentit invers. Les caminades tindran una durada d'entre dues i tres hores, de tal manera que els dos grups es retrobaran a la desembocadura del Fluvià. En aquest punt, a les dotze del migdia es realitzarà l'assaig de la V, en direcció al mar amb un braç de V a cada banda de la desembocadura del riu. També es preveu que uns ultralleugers sobrevolin la concentració per formar una V al cel, i possiblement unes barques o llanxes intentaran dibuixar la mateixa lletra sobre l'aigua, amb l'objectiu que la V es reprodueixi per terra, mar i aire.

Tot seguit es realitzaran els mosaics que formen part de la campanya d'estiu de l'ANC, amb què es vol aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana per tal de tenir ressò mundial i informar que els catalans volen votar el 9-N.

En aquest cas, al Fluvià es desplegarà una gran lona dirigida a Dilma Rousseff, presidenta del Brasil. En els actes de demà s'espera la participació de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell; Jaume Marfany, vicepresident de l'entitat; Eduardo Reyes, president de Súmate, i el cantant Lluís Llach.

Un cop finalitzats els actes a la desembocadura del riu, els participants es traslladaran a Sant Pere Pescador, on a les dues de la tarda les persones que s'hi han inscrit compartiran una fideuada popular; allà també tindran lloc els parlaments i actuacions musicals per tancar aquesta jornada de mobilització.

D'altra banda, entre les diverses iniciatives que s'estan gestant a l'Empordà de cara a la Diada, s'ha iniciat una crida perquè tots els empordanesos que siguin a Barcelona el dia 11 per participar en la V i que tinguin un instrument s'animin a dur-lo per posar “so empordanès” a la Diada. Fins i tot hi ha una proposta de peça, amb lletra, per interpretar-la per a l'ocasió: la Cançó de llibertat, obra del Gitano del Garrigal.

LA DATA

24.08.14
L'ANC
de l'Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries faran un assaig de la V a la desembocadura del Fluvià.

LES XIFRES

3
hores.
Entre 2 i 3 hores es preveu que duraran les marxes per les platges per concentrar-se al Fluvià.
600
persones
(apuntades dijous), participaran en l'assaig de la V i el mosaic adreçat a la presidenta del Brasil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia