Política

L'exalcaldessa d'Oriola recorrerà el seu processament en la causa dels contractes del fem

Mónica Lorente, imputada per prevaricació, tràfic d'influències i frau a l'Administració, assegura que no pot acreditar-se la seua participació en els fets de què està acusada

Mantindrà el seus càrrecs com a regidora i diputada provincial

L'exalcaldessa i regidora popular a l'Ajuntament d'Oriola , Mónica Lorente, ha anunciat aquest dijous en roda de premsa que sol·licitarà a la jutgessa que ha instruït la part del cas Brugal relativa a irregularitats en la contractació del servei d'arreplega de residus sòlids de la localitat escrits d'aclariment per recórrer davant l'audiència el seu processament, ja que al seu entendre, “no es pot acreditar ni un sol indici, ni una sola sospita” de la seua participació en els fets.

Lorente ha insistit que en la interlocutòria, que es va donar a conéixer ahir, no “hi ha ni una sola motivació, ni una base amb suport jurídic que done suport a un fil argumental que es repeteix en l'escrit, sense fonament ni motivació”. “Amb el cor a la mà, em segueix ocupant i preocupant la defensa jurídica per a eixir-me'n de les tres imputacions. Però no és una interlocutòria complicada de desmuntar”, ha dit. L'actual regidora del PP ha assegurat que el seu processament obeeix al fet d'haver sigut alcaldessa d'Oriola i com ho era “havia de saber tot el que passava”.

D'altra banda, Lorente s'ha mostrat satisfeta per la reducció de cinc a tres el nombre de delictes que se li imputen –prevaricació, tràfic d'influències i frau a l'Administració–. “Em tranquil·litza que en l'acusació inicial tenia imputats cinc delictes i ara desapareix la imputació per suborn i per negociacions prohibides. En llenguatge del carrer, suborn significa el delicte número u que se li pot imputar a un càrrec polític: el de ficar la mà en la caixa”, ha afirmat.

Confiança

Sobre la seua situació política, Mónica Lorente ha assegurat que l'ordre de processament “no la canvia” i ha negat sentir-se “pressionada” pel PP perquè abandone els càrrecs, ni com a regidora ni com a diputada provincial. Així i tot, ha resolt que “mai no faré res que perjudique el meu partit”.

En aquest sentit, Lorente ha afirmat que “per respecte i afecte al meu partit hem de ser responsables i donar exemple”, per la qual cosa ha recordat que ha renunciat “des del primer dia” de forma “voluntària a tot” i ha enumerat com a exemple de les seues renúncies no haver-se presentat a la reelecció com a presidenta del PP d'Oriola, l'abandonament dels seus càrrecs orgànics en el partit i la renúncia a seguir al capdavant en la Diputació d'Alacant a l'àrea de Cicle Integral de l'Aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia