Política

ERC d'Hostalric qüestiona les dietes de La Caixa de l'alcalde

Frias (CiU) sosté que ho ha declarat tot a Hisenda i que es tracta d'una entitat que no ha rebut cap ajut públic

La secció local d'ERC a Hostalric ha emès una nota de premsa en què qüestiona “l'ètica” de les dietes que l'alcalde del municipi, Josep Antoni Frias (CiU), va cobrar per haver estat membre de la comissió de control de La Caixa. Concretament, el batlle va percebre durant cinc anys –entre el 2009 i el 2013– un total de 158.000 euros bruts, 138.000 en concepte de dietes i 20.000 en concepte de primes d'assegurances.

Esquerra deixa clar en tot moment que el cobrament de dietes de retribució per formar part d'un òrgan de govern de La Caixa “és absolutament legal, es declaraven a Hisenda i estaven controlades per la Comisión Nacional del Mercado de Valores”. Malgrat això, manifesten la seva preocupació “per la manifesta ignorància i ocultació dels fets de l'alcalde, tant a la ciutadania, que li ha donat suport, com als representants municipals a l'oposició”. I, per aquest motiu, consideren que, tot i ser legal, és “molt qüestionable èticament” tenint en compte, segons continuen dient en la nota, que des del 2011 està aprovada la dedicació exclusiva a l'alcaldia de Frias.

Per la seva part, l'alcalde explica que ja fa dos anys que no forma part de la comissió de control de La Caixa. “He rebut dietes per la feina que exercia i rigorosament ho he declarant a Hisenda, pagant els impostos corresponents”, aclareix. Així mateix, destaca la importància del fet que La Caixa és una entitat bancària que mai mo ha necessitat diners del FROB i que, per tant, “no s'ha finançat amb diners públics”. Finalment, Frias remarca que amb el canvi de normativa es va haver de nomenar un nou representant d'Hostalric que no fos càrrec municipal i que, en la votació, ERC va donar suport als candidats proposats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia