Política

L'oposició demana la retirada d'un monument erigit en honor a Castedo

L'alcalde pedani de Verdegàs va promoure el monòlit pel treball de l'exalcaldessa al capdavant del departament de Partides Rurals

Els tres partits de l'oposició a l'Ajuntament d'Alacant (PSPV-PSOE, EU-IU i UPyD) han demanat retirar el monument erigit en 2008 a la popular Sonia Castedo, que fa deu dies va dimitir d'alcaldessa arran de la seua imputació en dues causes judicials de presumpta corrupció urbanística.

El monument en baix relleu va ser descobert per la mateixa Castedo el 8 de novembre de 2008 i està situat en un carrer de la pedania alacantina de Verdegàs sobre una placa que destaca la seua “tasca” al capdavant del departament de Partides Rurals. A més, hi ixen les següents estrofes: “Valenta dona vas nàixer,/correcta tu et vas portar,/lluitant per Alacant,/entre tots vas destacar/... SoniaCastedo amiga,/les partides rurals t'ho agraeixen,/açò passarà a la història,/a tots ens enorgulleix”.

El portaveu socialista en la ciutat, Lalo Díez, ha afirmat a EFE que un monument a Castedo “queda lluny del que qualsevol ciutadà vol” ja que, en la seua opinió, l'exdirigent del PP “no mereix ni un carrer ni una distinció semblant”.

Díez ha expressat el seu desig que el grup municipal del PP s'adherisca a la iniciativa que es presentarà en el ple municipal amb l'argument que cal que els imputats per suposats delictes de corrupció no gaudisquen d'honors.

Per la seua banda, el portaveu d'EU-IU, Miguel Ángel Pavón, ha afirmat que la retirada seria “un gest simbòlic de la labor de neteja que necessita l'Ajuntament respecte a l'herència enverinada que ha deixat Castedo a la ciutat”. “No procedeix mantindre aquest monument de cap manera”, ja que va ser promogut, segons Pavón, per l'alcalde pedani de Verdegàs, de qui ha apuntat que volia “fer una lloança” per guanyar-se un favor. Segons Pavón, des que l'alcalde va erigir el monument, compatibilitza el càrrec amb el d'assessor municipal.

L'únic regidor d'UPyD, Fernando Llopis, ha opinat que el monument “no té massa sentit” perquè es va erigir “de manera alegre”, per això entén que la seua retirada és raonable.

Castedo figura com a imputada en les peces separades del cas Brugal relatives a les suposades il·legalitats en el disseny del PGOU) i les irregularitats en el pla urbanístic del barri de Rabassa, peça aquesta última per la qual el jutge l'ha citada a declarar el pròxim dia 16.

L'exalcaldessa del PP va anunciar el passat 23 de desembre la seua dimissió a través d'un missatge en la xarxa social Facebook i, a través d'un funcionari, va formalitzar la seua intenció de cessar tres dies després en el registre municipal.

Dilluns que ve se celebrarà un ple extraordinari en el qual s'informarà de la dimissió i a partir d'aquest punt es convocarà una altra sessió plenària per al 15 de gener en la qual, previsiblement, el popular Miguel Valor serà triat alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia