La fortuna que Pujol va ocultar no figurava en el testament del seu pare
L'expresident va heretar una casa i accions de Banca Catalana i Cedat
Ha estat citat a declarar per un jutge de Barcelona com a imputat per blanqueig i frau el pròxim 27 de gener, juntament amb la seva esposa i tres dels seus fills
La defensa de Jordi Pujol ha aportat al jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona el testament del seu pare, Florenci Pujol, en el qual no consta la fortuna que l'expresident català va ocultar durant 34 anys a l'estranger. Els advocats de la família també han entregat l'acceptació de la part d'herència que corresponia a l'expresident com a legítima. En cap dels dos documents, que acompanyen el seu recurs contra la imputació dels cinc membres de la família, hi figuren comptes bancaris a Andorra. En l'acceptació de la legítima només es precisen els saldos dels dipòsits en bancs de l'Estat, les accions de Florenci Pujol a Banca Catalana i la companyia Cedat i una casa a Premià de Mar (Maresme).
El recurs firmat pels advocats Cristóbal Martell i Albert Carrillo inclou unes certificacions dels bancs andorrans Adbank i Banca Privada d'Andorra amb què es pretén provar que des del 2002 fins al 2010 no es van produir increments de fons en els comptes de la família Pujol “més enllà dels rendiments propis de les inversions financeres”.
En el testament, es recull que Jordi Pujol va heretar del seu pare una casa a Premià de Mar (Maresme), valorada en tres milions de pessetes, així com accions de Banca Catalana i de la companyia Cedat per valor de 13.128.647 pessetes.
Pujol ha estat citat a declarar per un jutge de Barcelona com a imputat per blanqueig i frau el pròxim 27 de gener, juntament amb la seva esposa Marta Ferrusola i els seus fills Mireia, Marta i Pere. El jutge considera “sospitós” que els fons que durant anys van ocultar a l'estranger provinguin d'una herència de més de 30 anys sense documentar.