Comença a Torrent la segona part per al canvi del nom de l'avinguda del País Valencià
Els partits de l'oposició qualifiquen el procediment de frau i poc democràtic i a la xarxa social es recomana no participar
Fins al final del setembre, els torrentins majors de 18 anys podran triar, mitjançant vot electrònic, una de les tres opcions nominals per a aquesta via urbana suposadament més votades en la primera consulta (amb un 4% de participació): Antic Regne, el Vedat o Torrent.
El PSPV-PSOE i el Bloc han criticat el procediment i la raó que pretén justificar que l'alcaldessa haja tornat a obrir un tema que la ciutat ja tenia tancat des dels primers anys de la transició democràtica.
També pesa sobre aquesta segona consulta, que en la primera aparegueren en les urnes més vots que votants hi havien participat, fet que demostra el frau democràtic que suposà el procés i l'escrutini, ja que la solució més votada aleshores va ser, de bon tros, el manteniment del nom de País Valencià.
El conjunt de l'oposició ha fet pública la seua opinió sobre el procediment, mentre a la xarxa social d'internet, un grup nombrós d'opinió consolidat, El Ball de Torrent, ha remés una carta oberta a tots els seus membres perquè prenguen consciència de la innecessitat de participar en aquesta segona roda minvada de garanties democràtiques i amb una clara tendència ideològica.
Una bretolada de l'alcaldessa
Els socialistes torrentins opinen que l'alcaldessa ha de deixar de fer bretolades i d'originar despesa inútil en aquesta mena de consultes que, diga el que diga, ningú no li ha demanat, llevat del sector més ultraconservador del seu propi partit. Les pèrdues que generarà als comerciants radicats en aquesta artèria de Torrent no són recomanables en aquesta època de crisi que es viu, malgrat l'anunci de subvencions i ajudes per a canviar la retolació i la papereria oficial de cada establiment.
Per al portaveu socialista, Josep Veiga, «la primera fase fou un malbarat econòmic i un frau democràtic. Un frau que ara es torna a repetir d'eixida, atés que s'omet l'opció més votada, que va ser la de deixar el nom del País Valencià». Veiga assegura que aquesta bretolada tornarà a suposar despesa a les arques municipals i obrirà conflictes allà on no n'hi ha. De fet, ja hi ha gent al poble que ha començat a anomenar aquesta via com a avinguda del Frau en honor a l'alcaldessa de Torrent.
Disfressats de democràtics
Vicent Beguer, síndic portaveu del Bloc, considera que la segona part de les votades no són més que l'extensió d'un procés disfressat de democràtic, on l'opció més votada, o siga la de mantindre el nom d'avinguda del País Valencià, serà canviada per un altra.
L'antidemocràcia del procés ha arribat a tal punt, a parer de Beguer, que des de la pàgina web de l'Ajuntament no et donen ni l'opció de poder votar en blanc; has de votar obligatòriament una de les opcions triades per María José Català.
La consideració final que el síndic nacionalista fa després d'aquest procés, és que «després d'una forta campanya mediàtica orquestrada des d'Alcaldia on participà el 3'5% del cens de Torrent amb unes regles del joc fetes a mida per tal de canviar el nom si o si i amb l'ombra del frau pels vots de més apareguts al recompte, és que vull donar les gràcies a tots els torrentins i torrentines que de bona fe acudiren a defensar el nom d'Avinguda del País Valencià, una denominació que apareix al nostre Estatut d'Autonomia i que va ser el símbol de les aspiracions d'autogovern dels valencians i valencianes durant la difícil transició política de finals de la dictadura, un símbol que ara desapareixerà per tal de donar-li gust a Maria José Català i als sectors més carques i casposos de Torrent».