La regidora del Bloc a l'Ajuntament de la Nucia ha presentat la seua renúncia a continuar formant part del Grup Municipal Socialista

La regidora valencianista ha decidit donar aquest pas després de reunir-se amb el col·lectiu del Bloc de la Nucia, i considerar que es donen les circumstàncies oportunes per constituir un grup propi i diferenciat a l'Ajuntament. Esta decisió s'ha pres de mutu acord amb els dirigents del PSPV-PSOE, després de diverses converses entre les dues parts per intentar reconduir el pacte de coalició signat a març de 2007.

Cal recordar que el Bloc es va presentar a les passades eleccions locals en una coalició amb el PSPV-PSOE dins d'una candidatura encapçalada per la mateixa Sònia Pérez. Tanmateix, en la pràctica, el pacte ja no funciona, i així ho han reconegut les dues formacions polítiques, ja que no s'han complit dos dels punts més importants de l'acord: la denominació conjunta «grup municipal socialista-bloc» en tota la difusió pública, i l'obligació de fer reunions periòdiques entre els membres dels dos partits.

Pérez ha lamentat no haver-se pogut posar d'acord amb els seus socis de coalició por a continuar sumant esforços en l'oposició al govern de Cano, encara que el Bloc ha mostrat predisposició a treballar en coalició. Els dos partits porten temps treballant per separat i «ara mateix no té sentit formar part d'un mateix grup municipal, si els esforços no són conjunts», afirma la regidora, encara que està oberta a possibles acords en temes puntuals.

Finalment, Sònia Pérez manifesta que «esperem que el treball que el Bloc farà a partir d'ara des de l'oposició servisca per a aportar solucions i propostes als problemes del municipi i per a enriquir la vida política municipal. Continuaré treballant pel poble de la Nucia, des del respecte a totes les formacions polítiques i des de la coherència ideològica».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron insta Attal a continuar com a primer ministre mentre es negocia el nou govern

BARCELONA
guerra a europa

Un atac massiu rus sobre ciutats ucraïneses deixa almenys vint morts

barcelona
guerra a europa

Orbán viatja per sorpresa a la Xina després de la polèmica visita a Rússia

barcelona
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta de Le Pen i Bardella s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona