Política

Confirmades tres llistes de moment a Pals

La coalició CiU treballa per fer una candidatura amb moltes cares noves

Les llistes de Pals són encara al forn. Les diverses opcions polítiques estan perfilant els candidats i en alguns casos les llistes, i de moment no hi ha grans sorpreses. L'actual alcaldessa, Sílvia Monar, d'AM-ERC, tornarà a encapçalar la llista de la formació republicana tot i que hi podria haver canvis en la candidatura final, que té encara algunes setmanes per anar-se confeccionant.

CiU, també a l'equip de govern actual, intenta fer un canvi profund en la seva candidatura i sembla que n'està perfilant una amb moltes cares noves. La secció local de CiU hi està treballant i en els pròxims dies la coalició nacionalista farà pública la decisió final. El cap de llista en les últimes eleccions va ser Joan Silvestre, que ja havia estat anteriorment alcalde. Ara no sembla que Silvestre hagi de repetir, tot i que ell estava disposat dies enrere a tornar a encapçalar-la si no acabaven de fructificar els possibles candidats que s'havien proposat.

Els regidors que formen actualment l'oposició sembla que tornaran a posar-se a la graella de sortida amb vista a les eleccions del mes de maig. Confirmat des de fa dies hi ha la llista de Compromís amb Pals (CaP), una opció política sustentada en el grup del PSC esmicolat l'any passat. Dels quatre regidors que van sortir elegits, tres formen part de la nova formació Compromís, que s'ha constituït com a agrupació d'electors. Joan Trias l'encapçalarà i la resta està encara per decidir. Com a agrupació d'electors, rere CaP no hi haurà cap partit polític. Per presentar-se l'agrupació haurà de fer una recollida de signatures entre el palencs que l'avalin i que es podrà començar a fer l'endemà de la convocatòria d'eleccions.

El PP no troba candidat a la demarcació i Pals no estarà entre els municipis en què els dirigents populars centrin els seus esforços per completar llista, atès que els resultats no els solen ser gaire favorables. A hores d'ara no s'ha fet públic cap altre intent de fer llista. Pals actualment està governat per Junts per Pals-ERC i CiU, i a l'oposició hi ha els tres regidors no adscrits i l'única regidora del PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA