Política

Sense Moisès Coromina

CASTELLFOLLIT DE LA ROCA · L'alcalde dels darrers 26 anys deixa pas a Joan Prada com a alcaldable de CiU, mentre que ERC torna a apostar per Miquel Reverter

Després de gairebé tres dècades, Castellfollit de la Roca canviarà d'alcalde. Moisès Coromina, l'històric cap de llista de CiU –el grup que ha governat en solitari–, aquest cop no ho serà. “Després de tant de temps en el càrrec, ja tocava”, ha justificat Coromina, que no formarà part de la llista d'aquest any. A banda de la voluntat de donar pas a altra gent, el veterà alcalde ha admès que en la decisió hi han tingut també “alguna cosa a veure” els problemes judicials que ha hagut d'afrontar els darrers quatre anys. La persona elegida per encapçalar la candidatura de CiU és Joan Prada, un empresari del sector del transport per carretera, de 42 anys, que no ha estat mai regidor però que sí que havia anat a la llista de la federació nacionalista. Prada, que no milita en cap partit, està acabant de confeccionar la llista, on hi haurà –ha avançat– una combinació de gent amb experiència en la política local i persones que s'hi estrenaran. Les principals qüestions que s'inclouran en el programa de CiU seran l'acabament del nou edifici de l'ajuntament i potenciar el poble des del punt de vista turístic, entre altres temes.

D'alternativa a CiU es presenta de nou ERC, amb Miquel Reverter una altra vegada de cap de llista. La candidatura inclourà, en una posició testimonial, l'alcalde de Porqueres, Salvador Ros, que es trasllada a viure a Castellfollit. El fet que el darrer mandat hagi estat molt complicat per a l'equip de govern de CiU ha millorat les expectatives dels republicans. “Aspirem a governar”, diu Reverter.

El quadrienni que s'acaba ha quedat marcat per les polèmiques del sou de l'alcalde i del nou edifici consistorial, que van anar a parar als tribunals. Del primer cas, Coromina n'ha quedat absolt. Quant al segon, un conveni d'indemnització entre el consistori i el demandant evitarà que una part de la construcció s'hagi d'enderrocar. Reverter pensa com Prada que és un dels primers reptes que haurà d'afrontar el nou consistori. Un altre és, segons el parer del republicà, l'elevat nivell d'endeutament de l'Ajuntament. Sobre això, els republicans ja han avançat que reduir el deute municipal serà un objectiu prioritari. També ho serà –hi ha afegit Reverter– el desenvolupament del sector turístic. En aquest tema també coincideix amb Prada.

Joan Prada
CiU.
Empresari local del sector del transport per carretera. Té 42 anys i no milita en cap partit.
Miquel Reverter
ERC.
És el segon cop consecutiu que encapçala la candidatura dels republicans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia