Política

Menys opcions per triar

serinyà · La renúncia dels socialistes fa que aquestes eleccions siguin cosa de només dues candidatures (GpS i CiU), sempre que el PP no en presenti una a darrera hora, com el 2011

En comparació amb quatre anys enrere, aquest cop els veïns de Serinyà podran triar entre una o dues candidatures menys. Tot depèn de si, com el 2011, el PP presenta una llista a darrera hora (fins demà hi ha temps). El que sí que està confirmat és que no hi haurà candidatura vinculada al PSC, un partit que també al Pla de l'Estany està passant per moments molt delicats. El més probable, doncs, és que tan sols es presentin Gent per Serinyà (GpS-AM, que estan associats a ERC) i CiU. Els primers tornen a tenir de cap de llista Josep Antoni Ramon, que és alcalde des del 2007, any en què es va trencar l'hegemonia històrica dels convergents en aquest municipi. En el primer mandat, l'equip de Ramon va haver de governar en minoria, ja que va obtenir quatre regidors, mentre que CiU en va aconseguir tres i el PSC-AM, dos. El 2011, per contra, la victòria de GpS va ser contundent (6 regidors), en detriment de CiU, que es va quedar amb només dos representants, i d'UpS-AM (associats al PSC), que tan sols van obtenir un regidor.

Renovació a CiU

Per mirar de recuperar l'alcaldia, la federació nacionalista aposta pels canvis. En lloc de Fina Pujolar (l'alcaldable del 2011), aquest cop presenten de cap de llista Joan Poch. El nou candidat de CiU és un comercial de 45 anys. Tot i que manté vincles amb CDC des de fa anys, no és militant de cap partit i tampoc no té experiència en campanyes electorals. Rere Poch, en els números dos i tres, hi figuren dues persones també noves, Cristina Gil i Alba Coll. En el quart lloc hi ha Joan Mir, que sí que havia format part d'una llista de CiU. El lema que faran servir durant la campanya serà Serinyà amb un treball ben fet i transparent. El programa l'estan acabant d'elaborar i el presentaran properament.

Continuïtat a GpS

La candidatura de GpS aspira a repetir uns resultats que li permetin tornar a governar en solitari. Rere Ramon, en els llocs preferents, hi ha tres regidors de l'actual Ajuntament: Antoni Jordi, Maria Àngels Ruiz i Montse Sala. En els llocs cinquè i sisè hi trobem dues cares noves, Sergi Planagumà i Vicens Viñas.

Josep Antoni Ramon
GpS-AM.
Professor a la Politècnica de la UdG. És militant d'ERC.
Joan Poch
CiU.
Comercial de 45 anys. No milita en cap partit i és el primer cop que forma part d'una candidatura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

La ultradreta s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona
Arnau Barangé
Cap de l’oposició d’Arenys de Mar (ERC)

“Posaran la reforma del mercat al calaix”

Arenys de Mar
Estanis Fors
Alcalde d’Arenys de Mar (Junts per Arenys)

“Ens fa por cobrir el Bareu amb un caixó massa estret”

Arenys de Mar
estat francès

Reagrupament Nacional manté el seu domini a la Catalunya del Nord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona