Política

Cares noves a Portbou contra Salas

SITUACIÓ · ERC i el PSC renoven els caps de llista, mentre que CiU torna a apostar per l'actual alcalde. L'espai Walter Benjamin i el futur de l'estació, les prioritats

Cares noves en les eleccions municipals del pròxim 24 de maig a Portbou. I és que Esquerra i el PSC renoven candidats al municipi per intentar combatre l'actual alcalde, Josep Lluís Salas (CiU), ara amb majoria absoluta, que es torna a presentar a la reelecció. Ramon Pallarès serà el cap de llista d'ERC-MES-AM en substitució de Joan Gubert, que ha estat la cara visible dels republicans en els últims anys, i que va ser regidor de govern en l'últim mandat. També deixa la primera línia Antoni Vega, fins ara candidat del PSC i alcalde entre els anys 2007 i 2011. El substituirà Francisco Ábalos, que serà qui encapçalarà aquest cop els socialistes al municipi fronterer de l'Alt Empordà. Per tant, els veïns de Portbou es trobaran dues cares noves en una campanya electoral en què ERC i el PSC s'enfronten a Josep Lluís Salas, l'únic candidat que repeteix.

El pròxim ajuntament de Portbou tindrà sobre la taula diversos temes cabdals que no han quedat resolts aquest mandat. Un és el futur de l'estació de tren i la seva reconversió en un centre intermodal que permeti aprofitar les instal·lacions del poble i crear llocs de treball. La pèrdua de llocs de treball i l'abandonament de les instal·lacions preocupa a un poble que durant anys ha viscut del tren i que es vol reinventar ara que sembla que el TAV pot treure protagonisme al tren convencional.

També caldrà veure com es
gestiona un ajuntament que haurà de pagar els 1,3 milions que l'administració ha de pagar a l'exalcalde Paco Martínez, arran d'una sentència judicial. La intenció de l'equip actual és que es pagui en quinze anys, cosa que forçosament afectarà les arques municipals. I que veurem si permet al pròxim equip de govern fer les inversions que calen al municipi. Un projecte en què coincideixen tant CiU com ERC és la necessitat de tirar endavant l'espai dedicat a Walter Benjamin, un projecte que ha quedat encallat. També es parla de l'aparcament i de la neteja del poble.

Josep Lluís Salas
CiU
Actual alcalde de Portbou, amb majoria absoluta. Es torna a presentar amb la intenció de repetir els bons resultats.
Ramon Pallarès
ERC-MES-AM.
S'estrena com a candidat a Portbou i substitueix Joan Gubert, actual regidor d'Esquerra, que va ser en el govern el mandat passat.
Francisco Ábalos
PSC.
Substituirà Antoni Vega com a cap de llista. Vega ha estat el cap visible del PSC en els últims anys i va ser alcalde en l'últim mandat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia