Política

El candidat de la caricatura

El cap de llista de CiU a Sant Hilari inclou un dibuix d'ell retocat per ordinador en els cartells del poble

Santaugini prefereix una imatge “moderna” i posar fi a velles inèrcies

Si aquests dies busquen un cartell amb la foto del candidat de CiU pels carrers de Sant Hilari Sacalm, no cal que s'hi esmercin gaire. No la trobaran. Albert Santaugini ha escollit un dibuix seu, fet a mà per un integrant de l'equip de campanya i retocat per ordinador, per incloure'l en els cartells electorals. Santaugini, de 38 anys i tècnic superior en control i automatització industrial, ha volgut escollir una imatge “més moderna” i posar fi “a la monotonia de sempre”.

Santaugini és l'alcalde de la capital de les Guilleries des de l'abril del 2013, quan va rellevar Robert Fauria, imputat pel cas Manga. Santaugini reconeix que assumeix riscos escollint un dibuix i no una fotografia als cartells de CiU. I què diuen els vilatans? “Hi ha gent que diu que li ha agradat i d'altres que no tant, potser la més gran. La idea ja era una mica això: que la gent en parlés”, explica l'alcaldable.

Santaugini és un dels tres candidats a les municipals de Sant Hilari. Els altres dos són Joan Ramon Veciana (Partit Independent de les Guilleries) i Joan Garriga (ERC). L'alcaldables de la llista independent i el dels republicans han triat una fotografia seva. Santaugini –o Santus, com és conegut al poble– ha volgut posar fi a una tradició.

Relativitzar la influència

L'alcaldable convergent relativitza el pes o la influència en els votants de Sant Hilari del fet que hi hagi la imatge de la caricatura seva de color groc als cartells: “No crec que perdi o guanyi les eleccions pel cartell.”

L'equip de campanya de Santaugini també ha preparat, entre altres iniciatives, un web (www.santus.cat), on es pot veure un vídeo. El candidat hi repassa la seva biografia en un minut. Santus recorda que és fill d'una carnisseria del carrer Joan Serra, que té “sang de botiguer a les venes”, i que li agrada parlar i escoltar la gent. Amb el lema Sant Hilari al cor, el candidat convergent també tindrà banderoles amb caricatura.

A banda dels cartells i de les banderoles, Santaugini reparteix fullets, personalment, a les cases del poble. Dissabte a la plaça Gravalosa la federació farà un espectacle infantil, i Santaugini rebrà el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia