Política

JAUME DULSAT

CANDIDAT DE CIU A LLORET DE MAR

“Apel·lem al vot útil i a les sumes per governar Lloret”

Considera que en els pròxims anys s'han de centrar en la millora dels carrers i barris i en el foment de l'emprenedoria

Vol crear una regidoria d'equipaments per treure'n el màxim rendiment social

BALANÇ
“El govern actual
ha demostrat que
té cintura política i capacitat de diàleg
i negociació”
EQUIPAMENTS
“La majoria dels equipaments ja
els tenim; ara
toca millorar-ne
la gestió”
CODI ÈTIC
Ens comprometem a governar un màxim de vuit anys i
a tenir només
un sou públic”
S'ha arribat al rècord de llistes a Lloret, amb deu candidatures. Com ho valora?
Vol dir que hi ha molta vocació de servei públic, que hi ha gairebé 250 persones amb vocació d'esdevenir regidors del poble. Entenem que la pluralitat és bona i que la gent vulgui fer coses pel poble és positiu.
Es veu com a alcalde?
No, no; ni de bon tros... Sóc molt respectuós amb les eleccions i amb el sufragi universal i secret. La gent ha de dipositar la butlleta. Fins al dia 24 a les deu de la nit no sabrem què ha decidit el poble. D'il·lusió i expectatives, en tenim; això sí.
Quin balanç fa del mandat?
Ha estat un mandat molt complicat, amb set regidors de CiU i un d'ERC. Governar en minoria és molt complicat. Per això apel·lem al vot útil i a les sumes; les majories absolutes no són bones, però governar en minoria tampoc. El govern actual, però, ha demostrat que té cintura política i capacitat de diàleg i negociació. Perquè un govern que hagi estat capaç de pactar amb els socialistes i ICV-EUiA, que ideològicament no són tan propers, demostra que té capacitat de diàleg i de negociació per posar-se d'acord. Al marge daixò, s'ha reduït el deute en 17,7 milions d'euros en aquests quatre anys; el nou ajuntament tindrà musculatura econòmica i capacitat de crèdit per enfrontar-se als projectes que consideri necessaris.
Parlant de projectes, les grans obres i equipaments s'han acabat?
Pensem que en el pròxim mandat hem de posar al centre les persones. La majoria dels equipaments ja els tenim; al setembre està previst acabar la comissaria de policia, i el que toca ara és gestionar millor els equipaments. Nosaltres pensem crear una regidoria d'equipaments, no només des del punt de vista de l'equilibri econòmic, sinó també social. Una biblioteca mai no donarà diners i, en canvi, és molt necessària. Un ajuntament ha de donar serveis a la ciutadania, i hi ha equipaments que no tenen un rendiment econòmic, però sí social. En els pròxims quatre anys, hem de posar el focus en la millora dels carrers i els barris, i hem de posar les persones al centre de la vida política i social.
Com ho pensen fer?
Tenim un programa basat en la participació ciutadana, amb mesures com ara els pressupostos participatius perquè cada barri decideixi com vol que es gastin els diners a la zona.
En què consisteix el codi ètic que van signar?
En destacaria alguns compromisos com ara limitar el mandat a vuit anys. També ens hem compromès a tenir només un sou públic, si es dóna el cas. Si algun dels regidors ha de representar Lloret al Consell Comarcal o a la Diputació, no tindrà dos sous. I si un regidor arriba a estar acusat de qualsevol delicte, haurà de plegar.
També volen fer un viver d'empreses?
Sí. Tindria un tècnic extern especialista que ajudaria els nous emprenedors a desenvolupar el pla de negocis. I, si governem, tindran una ajuda fiscal, de manera que l'Ajuntament pagarà els sis primers mesos d'autònoms i el 50% dels altres sis mesos. Ja s'ha aprovat en altres ciutats i ha funcionat. Pensem que podem ajudar a crear entre 20 i 25 microempreses. Hi ha molts emprenedors, però de vegades no saben articular les idees.
Creu que el debat de la C-32 s'ha utilitzat de manera electoralista?
Sí, s'ha fet... És un projecte llargament demanat per la ciutadania; hi ha gent que no ho comparteix, i és lícit que la gent es mobilitzi, però ha estat utilitzat de manera partidista en ple període electoral.
Però la Generalitat també va esperar just abans de les eleccions a presentar el projecte...
Doncs, si és així, en tot cas ho van mesurar malament; és un projecte que feia 15 anys que estava en un calaix.

Un perfil orientat a la gestió turística

Nascut a Lloret de Mar el 1980, està casat i té dos fills. És el director gerent de la Fundació Privada Carl Faust-Jardí Botànic Marimurtra de Blanes i professor de l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, on imparteix l'assignatura de gestió de la intermediació turística. Remarca que la seva candidatura està molt orientada al turisme i, quant als pactes, està obert a parlar amb tothom, “amb la condició que hi hagi educació i respecte”

J. Castro / Iconna



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.