Política

L'educació, en el centre del debat

Vilablareix · La construcció de l'edifici per a l'institut i la necessitat d'ampliació de l'escola, grans projectes per als pròxims quatre anys

Les infraestructures educatives de Vilablareix són un dels cavalls de batalla en els últims anys, i també marcaran el pròxim mandat al municipi. Així ho expressen els candidats, ja que tots prioritzen la necessitat que el govern de la Generalitat construeixi l'edifici del nou institut, que ara continua creixent en barracons, i que es garanteixi l'ampliació de les instal·lacions de l'escola. El govern local va anunciar fa algunes setmanes que en els dos temes hi ha acord per desencallar-los. Tot i això, tots els candidats volen primer obtenir garanties i situen aquesta qüestió com una prioritat per al municipi.

Vilablareix ha vist en aquests últims quatre anys com s'ha construït el camp de futbol i la zona esportiva associada, i s'ha fet un impuls amb el nou viver d'empreses, la introducció de la recollida selectiva de deixalles i la reducció de l'endeutament, dels quals ara presumeix el candidat d'ERC, David Mascort. Per contra, des de CiU i el PSC es critica l'excessiu creixement del poble, amb encara zones per acabar-se de desenvolupar, un fet que ara encarirà el manteniment d'aquests espais, encara amb molts solars per construir-hi. Boschdemont (CiU) també posa l'èmfasi en la necessitat de crear un centre per a la gent gran i Garcia (PSC) critica que hi hagi quatre mitjans al poble, de manera que retallaria despeses d'aquest àmbit. El Partit Popular torna a tenir candidatura en aquestes eleccions, després que fa quatre anys no presentés llista en aquest municipi del Gironès.

La batalla electoral en aquest poble és dual. Per una banda, ERC vol mantenir la més que consolidada majoria absoluta que té des de fa mandats en aquest municipi del Gironès i, per l'altra, des de CiU, el PSC i el PP esperen poder trencar l'hegemonia que han mostrat els republicans eleccions rere eleccions al poble.

David Mascort
ERC.
Els republicans volen repetir la consolidada majoria absoluta amb l'aval de la feina feta i avançant l'objectiu de desencallar les infraestructures educatives.
Josep Boschdemont
CiU.
La federació nacionalista renova l'alcaldable amb l'objectiu clar d'intentar trencar la majoria absoluta, prioritzant temes com ara educació i gent gran.
Pitu Garcia
PSC.
Repeteix com a cap de llista socialista al municipi. Reconeix el consens amb l'equip de govern en els grans temes, però critica la venda de patrimoni.
Ivan Prieto
PP.
Els populars tornen a presentar llista al municipi després que no fossin presents en les eleccions municipals de l'any 2011 ni del 2003.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres