Política

Junqueras fa una crida a sumar per poder guanyar a l'àrea metropolitana

El republicà, al costat de Montserrat Tura, reivindica el valor de la coalició amb exsocialistes

L'exalcaldessa de Mollet critica l'actitud del PSC

La suma amb altres formacions i entitats sempre ha estat una de les prioritats d'Oriol Junqueras des que va accedir a la presidència d'ERC l'any 2011. Ara aquest discurs de consens ha d'agafar més embranzida, segons el republicà, a l'àrea metropolitana per poder guanyar tant a les municipals d'aquest diumenge com en les plebiscitàries del 27-S. Junqueras va fer ahir aquesta crida des de Mollet del Vallès en un míting en què també va participar l'exalcaldessa pel PSC, Montserrat Tura, que ara és una de les cares visibles de MES i que ha format coalició amb ERC en aquesta població.

Junqueras, però, va voler deixar clar que aquestes aliances han de ser compartides, sense protagonismes específics i han d'anar molt més enllà dels partits i les sigles. “Hem de sumar amb tots aquells que tenen la noble ambició de construir un futur millor”, va subratllar el president d'ERC, que va tornar a reivindicar la seva formació com l'hereva del PSUC de la dècada dels anys 70 o el PSC dels 80 que també buscaven la “llibertat” i la “justícia social”. Precisament en aquestes municipals ERC ha configurat prop de 200 coalicions arreu del país, la gran majoria amb els exsocialistes de MES, Avancem o Socialisme, Catalunya i Llibertat, amb els quals també han signat pactes de cooperació. Unes enteses que es podrien traslladar més enllà amb vista al 27-S.

Junqueras també va fer referència a la polèmica que aquests últims dies l'ha perseguit en referència al fet que no té penjada l'estelada al seu ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i va afirmar que la millor bandera és la que “embolcalla” la seva població i les escoles.

Per la seva banda, Tura, que va ser alcaldessa durant setze anys sota les sigles del PSC, també va lloar els beneficis dels consens i va recordar que, en un primer moment, no volia involucrar-se en la campanya, però unes paraules de l'actual alcalde socialista, Josep Monràs, en què l'acusa de moure's per “rancúnia” contra el PSC la van fer canviar d'idea. “No puc sentir cap mena d'odi cap al PSC, al qual vaig ajudar a créixer”.

LES FRASES

La campanya se'ns està fent molt curta, perquè, a diferència d'altres, tenim coses a explicar
Oriol Junqueras
PRESIDENT D'ERC
Sumar sempre és quelcom interessant, però no només sumar sigles, sinó força i coratge
Montserrat Tura
EXALCALDESSA DE MOLLET I EXCONSELLERA PEL PSC

ERC vol donar la sorpresa a Mollet

ERC a Mollet confia a convertir-se el 24 de maig en la gran sorpresa i poder disputar de tu a tu l'alcaldia a Josep Monràs, del PSC, que comanda l'Ajuntament amb una gran majoria. Els republicans han configurat una llista molt transversal amb un pacte amb els exsocialistes de MES i la incorporació de l'exregidor d'Urbanisme en l'etapa de Montserrat Tura i dels excaps de llista de Solidaritat i el partit animalista Pacma. “Aquest diumenge només hi ha dues alternatives: o Monràs o nosaltres. Tenim un repte immens”, va assegurar el candidat, Oriol López.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els EUA imposaran una taxa del 100% als vehicles elèctrics xinesos

barcelona
Política

Comín presenta recurs al TGUE per reclamar el seu escó a l’Eurocambra

barcelona
política

El PSC força l’anul·lació de l’acord del ple de juliol en el que s’aprovava el ROM

salt
crisi migratòria

La Fiscalia avisa el govern canari que el denunciarà si no acull a menors

barcelona
corea del Nord

Pyongyang exhibeix per primera vegada les seves centrifugadores d’urani

barcelona
política

Lluc Salellas rep a Sílvia Paneque com a consellera de Territori

girona
guerra a europa

Continua la contraofensiva russa en Kursk per a recuperar territori ocupat

barcelona
unió europea

Els agricultors de la UE podran rebre més diners per avançat de la PAC

barcelona
crisi migratòria

Els Països Baixos volen endurir el sistema d’asil

barcelona