Política

la crònica

“Estic com una fera”

Oriol Junqueras és un star-system. En la seva visita ahir al matí per donar suport a la candidata d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, el líder dels republicans va deixar palès que és un autèntic star-system. Un passeig per la zona comercial més cèntrica de poc més de mitja hora va servir perquè una desena ben bona de ciutadans li demanessin fer-se una fotografia amb ell. Des de la plaça del Mercadal Junqueras i Roca van anar entrant pels comerços del carrer Hortes i Santa Clara, davant la sorpresa d'alguns i l'emoció dels altres. Afable i proper va fer com si fos un “messi”, no va dir a ningú que no.

Entra a una carnisseria i han fet diana. Són molt republicans. Això sí, són de Sarrià de Ter, on el republicà Roger Torrent hi mana amb majoria i reblen el clau explicant que l'eurodiputat Josep-Maria Terricabras n'és client assidu. Molts i moltes li diuen que l'han vist a la tele, però els fa gràcia poder-lo saludar. Junqueras sol preguntar el nom i d'on és. Entren a la Llibreria 22 i de seguida Guillem Terribas surt a rebre'ls. El llibreter li diu com ho porta. “Estic com una fera”, respon segur pel fet que hagi de fer doble campanya: a tota Catalunya i al seu poble Sant Vicenç dels Horts. Un senyor se li acosta garantint que és votant de fa anys d'ERC i li assevera que això està fet. Junqueras no se n'està de dir-li que “si aneu molt sobrats envieu reforços cap allà”. Fa campanya a Girona, però a la mínima sembla que en faci per Sant Vicenç dels Horts. És un clàssic i treu el poble a la mínima. En un cas hi ha motiu fonamentat. Se li acosta una noia i li diu que és la parella d'en Ramon de Sant Vicenç. Li dóna la propaganda electoral per Girona i l'acte de final de campanya de demà perquè faci propaganda entre la gent de la feina, però de passada que també en faci a Sant Vicenç dels Horts.

El passeig continua i Junqueras entre en una botiga de xinesos. Saluda en el seu idioma, però la noia de darrere el taulell fa cara de pocs amics, sobretot, que hi hagi fotògrafs a dins de la botiga retratant-la. Continua i diverses dependentes reconeixen la il·lusió que els fa saludar-lo i fer-s'hi una fotografia. A l'interior d'una botiga, una ciutadana li retreu que han d'anar tots més units i evitar les retallades. Junqueras intenta fer-li veure que ells van per un altre camí. Surt i un ciutadà vestit amb gel·laba el veu i diu que “li agrada”. S'acosta per parlar-hi també un moment. Transmet bondat i paciència, no té pressa, pregunta pels fills i hi busca un contacte humà. Són republicans, però si Junqueras fos rei rebria el sobrenom d'El proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Els EUA imposaran una taxa del 100% als vehicles elèctrics xinesos

barcelona
Política

Comín presenta recurs al TGUE per reclamar el seu escó a l’Eurocambra

barcelona
política

El PSC força l’anul·lació de l’acord del ple de juliol en el que s’aprovava el ROM

salt
crisi migratòria

La Fiscalia avisa el govern canari que el denunciarà si no acull a menors

barcelona
corea del Nord

Pyongyang exhibeix per primera vegada les seves centrifugadores d’urani

barcelona
política

Lluc Salellas rep a Sílvia Paneque com a consellera de Territori

girona
guerra a europa

Continua la contraofensiva russa en Kursk per a recuperar territori ocupat

barcelona
unió europea

Els agricultors de la UE podran rebre més diners per avançat de la PAC

barcelona
crisi migratòria

Els Països Baixos volen endurir el sistema d’asil

barcelona