Política

AxQ sospita de l'acord a Quart d'IpQ-PSC i QA-AM

Asseguren que els dos grups que formaran govern han mentit en la campanya

L'acord per fer govern entre Independents per Quart (IpQ-PSC-CP) i Quart Actiu-Activisme Municipal (QA-AM) ha aixecat els recels d'Alternativa per Quart (AxQ-ERC-AM). La formació va emetre ahir un comunicat en què assegurava que durant la campanya tant el cap de llista d'IpQ-PSC-CP, Pere Cabarrocas, com el de QA-AM, Carles Gutiérrez, havien pregonat que no pactarien. Posen per exemple l'entrevista a Cabarrocas a El Punt Avui (14 de maig del 2015), en què el socialista assegura que “els pactes no arriben mai a bon port.” També diuen que Gutiérrez va afirmar en reunions amb entitats i veïns que el seu grup mai no donaria suport al PSC. El fet que tot just uns dies després de les eleccions les dues forces s'hagin posat d'acord els fa dir que van mentir als veïns. En el comunicat també s'explica què havien ofert a QA-AM que pactés amb ells i CiU –que ja havien decidit reeditar l'acord de govern dels darrers dos mandats, però els calia afegir-hi QA-AM per tenir majoria.

Segons els republicans, la seva proposta “oferia l'acceptació íntegra dels programes de govern dels altres dos partits, una tinença d'alcaldia per a cada un d'ells, un repartiment generós i obert en la distribució de les regidories...” En contraprestació, AxQ-ERC-AM es quedaria l'alcaldia, com a força més votada de les tres. Afirmen que QA-AM els va dir que havien de considerar l'oferta d'IpQ-PSC-CP, a més de la que ells els feien: “Tres dies després, sense possibilitat de cap mena de negociació, Carles Gutiérrez ens confirmava el que ja s'havia difós a sota veu: que el pacte entre QA-AM i el PSC estava tancat.” Pels republicans “és ben clar que el que ha pesat més ha estat l'ànsia d'ocupar una cadira a tota costa deixant de banda els principis i, sobretot, les promeses electorals.”

Arribats a aquest punt, diuen que faran una oposició “pedagògica i constructiva però inflexible”, i que no deixaran al nou govern “malbaratar la feina feta.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT FRANCÈS

La ultradreta s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona
Arnau Barangé
Cap de l’oposició d’Arenys de Mar (ERC)

“Posaran la reforma del mercat al calaix”

Arenys de Mar
Estanis Fors
Alcalde d’Arenys de Mar (Junts per Arenys)

“Ens fa por cobrir el Bareu amb un caixó massa estret”

Arenys de Mar
estat francès

Reagrupament Nacional manté el seu domini a la Catalunya del Nord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona