Política

El PP presidirà la Diputació d'Alacant gràcies a un acord anticorrupció amb C's

Es preveu la creació d'un òrgan intern anticorrupció i la realització d'auditories econòmiques sobre els últims huit anys de govern de la institució

C's no formarà part del govern

L'alcalde popular de Calp, César Sánchez, i el coordinador de Ciutadans (C's) en la demarcació d'Alacant, Emidgio Tormo, han subscrit aquest dijous l'acord pel qual el primer edil serà investit president de la Diputació en el ple que se celebrarà demà divendres. Per a aconseguir-ho, tots dos han firmat un document que inclou 38 punts i que posa l'accent en les mesures anticorrupció.

Entre les mesures acordades per ambdues formacions i que fan possible el suport de C's al candidat del PP, figuren “la separació immediata” de qualsevol càrrec que siga imputat per delictes de corrupció o que haja falsejat i enganyat en el seu currículum. Així mateix, es preveu la creació d'un òrgan intern anticorrupció i la realització d'auditories econòmiques sobre els últims huit anys de govern en la institució.

Tormo ha subratllat que es tracta d'un acord de “estabilitat i governabilitat”, encara que C's no entrarà a formar part del govern de la Diputació. L'alcalde ha afegit que és el fruit de “nous reptes i noves solucions” i ho ha comparat amb acords similars aconseguits a Andalusia, la Rioja, Madrid i Múrcia. El representant de C's ha apostat per major “transparència, treball, energia i decisió” i ha demanat a Sánchez que “la corrupció no tanque la institució”.

Per la seua banda, César Sánchez ha dit que aquest és un acord d'“estabilitat per a millorar la qualitat de vida i dedicar-se plenament a resoldre els problemes de la gent”. El futur president de la Diputació ha afegit que el PP està obert “al diàleg i consens amb altres formacions polítiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia