Política

Més de 32.000 joves visiten Montblanc per l'Acampada

L'Ajuntament i l'organització es mostren oberts a renovar el conveni perquè el festival segueixi a la capital de la Conca de Barberà

El d'enguany ha estat el de més afluència dels fets a Montblanc

L'Acampada Jove ha tancat aquest cap de setmana l'edició més multitudinària de les set darreres que s'han celebrat a Montblanc. Segons els organitzadors, des de dijous fins dissabte han passat pel festival que organitzen les JERC un total de 32.000 persones. Una xifra “especial per nosaltres”, segons explica Gerard Gómez del Moral, portaveu de les joventuts republicanes i director de l'esdeveniment, perquè “hem superat les expectatives que teníem en una data molt especial”. Aquesta ha estat la celebració del 20è aniversari del festival.

La important afluència de visitants té un evident impacte econòmic sobre la capital de la Conca de Barberà i és per aquest motiu l'Ajuntament de Montblanc mostra especial interès perquè l'Acampada Jove continuï en els propers anys a la vila. L'organització de l'esdeveniment i el consistori montblanquí s'han citat per al proper mes de setembre per tractar d'aquesta continuïtat, atès que aquest any 2015 s'ha esgotat el conveni que van signar el 2012. Però tot indica que existeix la predisposició de les dues parts per repetir l'any vinent el mateix emplaçament.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ja va manifestar en la presentació de l'edició d'enguany l'interès per la continuïtat. Però dissabte, en el decurs de l'acte polític organitzat per les JERC en el marc del festival, Andreu es va adreçar obertament als organitzadors per posar-se a la seva disposició per renovar el conveni el setembre per quatre anys més o “aquí mateix, en un tovalló”. “Vosaltres feu més per Montblanc del que Montblanc fa per l'Acampada”, va afegir.

Per la seva banda, Gómez del Moral ha mostrat també la predisposició de garantir la continuïtat del festival a Montblanc perquè, afirma, “ja és del municipi i de la comarca”. En aquest sentit, el portaveu de les JERC i director considera que la relació és positiva i que l'Acampada Jove “encara té una llarga vida, i vinculada a Montblanc”.

Tres dies que atapeeixen els carrers i places

L'Acampada Jove, a més d'un festival musical, esdevé cada any un fenomen que durant tres dies, especialment el dissabte, omple de gent, principalment joves, carrers i places de Montblanc. No sols bars i terrasses es veuen atapeïts sinó que qualsevol racó de qualsevol carrer esdevé un espai idoni per fugir del sol i prendre's una estona de relaxament abans de tornar-hi.

Dissabte no va ser diferent i les ventades que a la tarda van escombrar bona part de la Conca de Barberà i l'Alt Camp no van portar pluja a Montblanc, sinó centenars de persones que van fer del concert de La Raíz el més multitudinari dels tres dies.

L'elevada participació de l'edició d'enguany de l'Acampada Jove ja era de preveure quan, deu dies abans, els organitzadors van haver d'habilitar una quarta zona d'acampada de 6.000 metres quadrats per atende a la demanda d'abonaments. Tot i això, els 45.000 metres destinats a les tendes de campanya es van acabar omplint una altra vegada.

La resposta de públic en els concerts de grups com La Gossa Sorda o La Pegatina ha sorprès gratament els organitzadors. Però també ha estat destacada amb bandes sobre l'escenari com Boikot, Brams, Els Catarres, Xeic! i Lax'n'busto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia