L'Ajuntament de Quart vol aplicar amb rigor la Llei de Memòria Històrica
Ha creat un grup de treball que abordarà el canvi de nom d'alguns carrers i edificis públics i la protecció del patrimoni documental
El ple de l'Ajuntament de Quart de Poblet ha aprovat per unanimitat la creació d'una comissió integrada per l'alcaldia i un representant de cada grup polític amb representació municipal, perquèrevise els noms de carrers, símbols, edificis públics o mencions commemoratives d'exaltació, personal o col·lectiva de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura, culminant així el compliment de la Llei de la Memòria Històrica en aquest municipi de la comarca de l'Horta.
La moció, portada davant el plenari d ela Corporació pel grup socialista, fou ampliada a base d'aportacions de la resta dels grups polítics, de manera que es va consensuar por unanimitat l'elaboració d'una proposta capaç de fer efectiu el compliment d'aquesta llei, amb la màxima participació ciutadana possible.
Aquesta comissió, siho considera oportú, podrà sol·licitar la incorporació de persones de reconegut prestigi en el camp d ela història, la cultura i la memòria històrica, en qualitat d'assessors.
Així mateix, s'ha acordat realitzar una consulta ciutadana per poder prendre les decisions més escaients a l'hora de triar uns nous noms de carrers i edificis públics.
Igualment s'ha acordat impulsar la recuperació de la memòria històrica des de la base, amb la creació d'un arxiu històrics local sobre la República, la Guerra Civil i la repressió franquista, tot i protegint el patrimoni documental i els vestigis existents d'aquestes èpoques, per facilitar la seua difusió.
Segons una primera apreciació, la llei afecta al nom de dues escoles públiques i a sis carrers, alguns dels quals s'hi troben fora del nucli urbà.