Política

L'alcalde de Premià de Mar, escollit vicepresident de l'AMI

El batlle d'Argentona formarà part, a més, de la comissió executiva

Representació maresmenca en la nova direcció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). I és que l'alcalde de Premià de Mar, el convergent Miquel Buch, va sortir escollit com un dels vicepresidents de l'ens en l'assemblea que es va celebrar el mes passat a Valls.

Juntament amb Buch, la resta de vicepresidències seran ocupades per Ferran Bel, alcalde de Tortosa; Montserrat Fornells, alcaldessa de Vilanova de l'Aguda; Josep Maria Corominas, batlle d'Olot, i Jordi Solé, cap del govern municipal de Caldes de Montbui. Es dóna la circumstància que aquesta candidatura, encapçalada per l'alcalde de Girona Carles Puigdemont com a president, va ser l'única que es va presentar per substituir l'equip que fins ara dirigia Josep Maria Vila d'Abadal.

A més, la comarca tindrà un altre representant en els òrgans de direcció de l'AMI, però en aquest cas serà en la comissió executiva, amb l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP). “Estic molt content de poder representar Argentona a l'AMI”, va manifestar Calvo, que va destacar que “aquest organisme és l'únic en què coincideixen totes les llistes que aposten per la independència”. En aquest sentit, l'alcalde d'Argentona és l'únic membre de la CUP que és en un òrgan de direcció de l'AMI. “Ser a l'AMI és un repte, ja que així es pot complir amb el procés des d'un discurs d'esquerres”, va voler emfatitzar Calvo. Tot i això, l'alcalde d'Argentona es va mostrar partidari de fer front comú dins de l'Associació de Municipis per la Independència. “Juntament amb els alcaldes de CiU i ERC podrem liderar l'organisme”, va subratllar Calvo. A la comarca del Maresme hi ha vint-i-sis municipis adherits a l'AMI, a més del mateix Consell Comarcal. Mataró, però, tot i ser la capital de la comarca, encara no s'hi ha adherit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per l'explosions

Barcelona