Política

El PSC presenta un programa per a Girona

Bruguera reivindica que són l'“únic” partit que ho fa en aquests comicis

El cap de llista del PSC a Girona per al 27-S, Rafel Bruguera, va presentar ahir el programa electoral dels socialistes a la demarcació i va reivindicar que són l'“únic” partit que presenta un programa amb mesures “concretes” per a Girona. En aquest sentit, va criticar CDC i ERC tot dient que el seu programa “només consta d'un punt”, el del ”trencament unilateral” de Catalunya, perquè ell considera que és “impossible” que es posin d'acord en altres temes. Bruguera, que va reivindicar la validesa i la vigència de la proposta federal del PSC, va destacar el contingut d'esquerres de les propostes del PSC i va reclamar que s'obri un debat sobre propostes concretes.

Set eixos

El programa del PSC per a Girona que es va presentar ahir s'estructura en set grans eixos: territori; món local; economia i ocupació de qualitat; infraestructures; salut i benestar; educació, cultura i esport, i seguretat i justícia.

Entre les propostes, hi ha demanar la gratuïtat de l'AP-7 entre Maçanet de la Selva i la Jonquera mentre no es completi el desdoblament de l'N-II i ampliar el tram gratuït permanent de la ronda de Girona fins a Figueres Nord de manera que sigui gratuït de Fornells a Figueres; aconseguir la condonació del deute que arrossega el Parc Científic i Tecnològic de la UdG i la reobertura de les urgències als CAP gironins les 24 hores, a més d'oferir un finançament “adequat” a l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa i d'apostar per la construcció d'un nou hospital Josep Trueta. També proposen donar prioritat al pagament del deute de la Generalitat amb els Ajuntaments i recuperar el pla de barris.

El PSC també opina que l'activitat a l'aeroport és “primordial” i reclama més participació de les entitats públiques i privades, que es basaria en una gestió “proactiva” i “pròxima al territori” per part de la Generalitat i un model compartit amb l'Estat espanyol i les administracions catalanes. En l'aspecte privat, aposta per incorporar les cambres de comerç gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona