Política

La meitat votarien sí

El 86,5% dels enquestats participarien en un referèndum d'independència

Els ecosocialistes estan totalment dividits entre els partidaris del sí i els del no

La meitat dels votants donarien suport a la independència en un referèndum, contra un 36% que votarien que no, mentre que un 12% dels enquestats no tenen decidit el seu vot i un 1,3% votarien en blanc. Això suposaria 2.304.000 persones partidàries de la independència contra 1.648.000 contràries. Cal tenir en compte que entre un 15% i un 17% dels partidaris de cada opció es mostren indecisos. Per partits, el 81% dels votants de CiU del 2012 apostarien per la independència, juntament amb el 92,2% dels votants d'ERC i el 94,4% dels de la CUP. Però el més destacable de l'anàlisi per partits és la divisió absoluta dels votants d'ICV, la meitat dels quals votarien a favor de la sobirania i l'altra, en contra. També que un 18% dels votants del PSC apostarien per la independència, mentre que un 13% dels de CiU hi votarien en contra. Entre el PSC i ICV, però, hi ha el major percentatge d'indecisos, al voltant d'un 16% dels seus electors, però també més d'un 7% dels enquestats que el 2012 van votar ERC es mostren indecisos. De l'anàlisi per partits també destaca en darrer terme que més del 10% dels votants de Ciutadans de fa tres anys es mostren favorables a la independència. En aquest cas, cal recordar que la mateixa empresa enquestadora avisa que té pocs votants de Ciutadans entre els enquestats.

Pel que fa a la participació, el 86,5% de la població segur que aniria a votar o probablement, segons els més d'un miler d'enquestats, mentre que l'11,7% segur que no hi aniria o probablement no hi aniria. Segons l'extrapolació de xifres, 4.594.000 ciutadans participarien en un referèndum, mentre que 623.000 no anirien a votar. Segons la intenció clara, el 76,5% dels ciutadans participarien de totes totes en una consulta sobre l'autodeterminació. En aquest cas, els votants de la CUP, ERC i CiU serien els més decidits a participar-hi, amb percentatges del 97%, el 94% i el 89%, respectivament. En canvi, els votants de Ciutadans i el PP serien els més recelosos a participar en el referèndum, i no hi anirien un 13,6% dels primers i un 11,3% dels segons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona