Política

Iceta reivindica el món local, que Mas “menysté”

El candidat del PSC demana als seus alcaldes que celebrin una Diada “unitària”

El candidat del PSC, Miquel Iceta, es va envoltar ahir de càrrecs socialistes als ajuntaments per reivindicar precisament el treball que es porta a terme des de les administracions més properes al ciutadà i que, a parer dels socialistes, el govern de Mas ha “abandonat” i “oblidat” en els últims anys. L'acte de reivindicació del municipalisme es va fer ahir als jardins del parc de la Ciutadella, just davant el Parlament de Catalunya, que, conjuntament amb la Generalitat, són les institucions que, segons Iceta, haurien de treballar braç a braç pel benestar de la ciutadania, tal com es va fer fins al 2010 amb el tripartit mitjançant programes com ara la llei de barris, l'habitatge social i les escoles bressol. “Els pobles i les ciutats són Catalunya i els ajuntaments són la Generalitat”, va insistir.

També va fer un prec als dirigents locals per tal que als seus municipis promoguin una Diada “unitària” allunyada de la “divisió”, va reclamar el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, càrrec que en aquestes eleccions es disputa amb l'actual president, Artur Mas, a qui va dirigir bona part del discurs més crític. “Si no el volen de cap de llista, per què volen que els altres el vulguem de president?”, es preguntava Iceta irònicament, no sense abans acusar Mas d'actuar amb una falta de respecte greu vers la ciutadania, els partits i les institucions per haver-se situat en el número quatre en la llista de Junts pel Sí. “Normalment els presidents que es presenten a la reelecció es posen al capdavant, per respecte”, va reiterar davant un centenar de càrrecs electes del PSC que van aplaudir amb força la lectura del manifest Per una Catalunya millor en una Espanya diferent, en què el socialisme aposta també per un “federalisme local”.

Així la reforma constitucional que proposa el PSC hauria de reconèixer l'autonomia dels governs locals per situar-los en “la primera línia de la transformació social”. Iceta va estar acompanyat dels alcaldes socialistes de Tarragona, Lleida i l'Hospitalet de Llobregat, nau capitana del partit, però també es van trobar a faltar altres dirigents socialistes significatius del món local com ara els alcaldes de Santa Coloma de Gramenet i Cornellà de Llobregat, Núria Parlón i Antonio Balmón, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona