Política

la crònica

El viatge a Ítaca es coordina des de ‘Madrid'

El destí ha volgut que Convergència i Esquerra hagin instal·lat el quarter general de la seva candidatura conjunta en un local de l'avinguda de Madrid, al barri de les Corts de Barcelona. Des de mitjan agost, el que fa anys havia estat una oficina de Banesto i, més recentment, seu d'un dels precandidats a les eleccions al Barça, és el centre d'operacions de Junts pel Sí. Un local sense despatxos i amb una adreça que en els primers dies va marcar les bromes per trencar el gel entre els membres i treballadors de dos partits fins no fa pas gaire enfrontats, i ara embarcats en un projecte comú. “Quedem a Madrid!”, era la frase més sentida. Només dos cartells de campanya instal·lats a l'interior del local donen pistes de l'ús actual de l'oficina, que des de fora passa desapercebuda.

Són dos quarts d'onze del matí i Francesc Homs i Lluís Maria Corominas surten del local de Madrid. A la porta es troben el republicà Oriol Amorós, que arriba per incorporar-se a una de les moltes reunions que se celebren, durant tot el dia, en una de les tres sales de què disposa. Poc després és el torn de Muriel Casals, expresidenta d'Òmnium i número tres de la llista. Casals s'asseu entre el personal de premsa per comentar l'èxit de la presentació de Junts pel Sí abans-d'ahir a Agramunt.

A l'oficina de l'avinguda de Madrid treballen els encarregats d'organitzar els 330 mítings i 400 actes que la candidatura liderada per Raül Romeva celebrarà a partir de divendres arreu del territori. També l'equip de comunicació i el que es fa càrrec de la gestió de les xarxes socials. En total són una quarantena llarga d'homes i dones entre joves i molt joves procedents, la majoria, dels equips de CDC i ERC, tot i que també n'hi ha d'externs que assessoren i coordinen les agendes dels independents que hi ha a la llista. “Això és una bassa d'oli i la confiança entre nosaltres és absoluta gairebé des del primer dia”, comenta una treballadora de Convergència quan se li pregunta sobre les sensacions que li provoca treballar al costat dels que fins fa poc temps eren els seus adversaris.

El tràfec és constant durant tot el dia. A l'oficina no hi ha horaris i és habitual trobar-hi algun dels candidats més ben situats a la llista. El més habitual, segons expliquen, és Romeva. Segurament perquè, a diferència d'altres com ara Artur Mas i Oriol Junqueras, l'antic eurodiputat d'ICV no té cap altre centre d'operacions. Junts pel Sí coordina des de Madrid el seu particular full de ruta cap a Ítaca, però hi ha una part de les tasques que es continuen executant des de les seus centrals de Convergència i Esquerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

La cimera sobre la pau a Ucraïna acaba sense unanimitat

barcelona
estat espanyol

Marxa contra la corona a Madrid al crit de “Felip VI, amb deu anys n’hi ha prou”

barcelona
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en una explosió a Rafah

barcelona