Política

Iceta avisa que la “gran mentida” frustrarà el país

El candidat socialista creu que l'horitzó polític que promet Junts pel Sí generarà un gran desencís

La presidenta de les Illes diu que no es poden reivindicar els Països Catalans i separar-los entre ells

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, va qualificar de “gran estafa” els cinc anys de govern del president Mas perquè el país “no ha millorat en res”; de “gran mentida” l'horitzó polític que planteja Junts pel Sí perquè, segons ell, per exemple, amaguen que Catalunya haurà de tornar a demanar l'ingrés a la UE si s'independitza; i de “gran frustració” la que viuran bona part dels ciutadans en veure frustrada la independència.

Iceta ho va declarar al míting del vespre al barri de la Maurina de Terrassa, en què el van acompanyar Àngel Gabilondo, portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, i Francina Armengol, presidenta del govern de les Illes Balears. De fet, el PSC està fent desembarcar a Catalunya tots els líders del socialisme de l'Estat per demostrar que el PSOE sí que suposa una “Espanya diferent” disposada a reformar la Constitució per fer possible l'encaix de Catalunya dins Espanya.

Gabilondo va advertir que tenir estat no és una solució automàtica a tots els problemes i va defensar que, en el fons, “un estat és un pacte de convivència, un relat, un acord” que els socialistes volen ratificar. Gabilondo va alertar que hi ha el risc que “la pregunta sobre l'estat, que amaga les altres preguntes, ens faci perdre la prioritat de lluitar contra les desigualtats”.

Francina Armengol va confessar por i temor per com es tracta els catalans a Espanya però va defensar que és un error defugir la lluita per canviar-la: “Jo em quedo per lluitar per una Espanya diferent al costat de Catalunya”. Però, a més, la presidenta de les Illes va apuntar la contradicció dels independentistes que, segons ella, suposa reivindicar els Països Catalans i, alhora, voler-se separar de les Illes i del País Valencià.

LA FRASE

L'única força que proposa una solució per al carreró sense sortida al qual ens enfrontem és el PSC
Francina Armengol
presidenta de les Illes balears

Responsabilitats si es prova el 3%

El candidat socialista va demanar, al matí, des de l'Hospitalet de Llobregat, que Mas es comprometi a assumir responsabilitats si els tribunals acaben demostrant el finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Mas havia posat diumenge les “mans al foc” per la innocència de l'ex-tresorer del partit, Daniel Osàcar, a més d'assegurar que no es demostrarà judicialment cap responsabilitat pel possible cobrament de comissions del 3%. Iceta li responia ahir que no vol “posar en dubte les paraules del president, però ens ho creuríem més si digués públicament que, si el temps desmenteix les seves afirmacions, renunciarà als seus càrrecs”, recollia l'agència EFE. Iceta veu lògic que Mas mantingui la confiança a Osàcar “perquè era col·laborador d'estricta confiança seva”. Perquè el va triar i mantenir, Iceta creu que Mas ha de donar la cara per ell, si cal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona