Política

Mas agraeix el sí al procés dels empresaris gironins

El president de la Generalitat i número 4 de JxSí destaca que “barrejats” amb Espanya no podem reduir l'atur com els finlandesos

Lluís Llach recorda que el moviment el mena i el mana el poble

Artur Mas va fer públic ahir a Olot el seu agraïment, com a president de la Generalitat i com a número 4 de la llista de Junts pel Sí, al conjunt d'agents del món empresarial de les comarques gironines el coratge demostrat pel seu suport al procés sobiranista que viu el país. En l'acte central de la coalició d'ahir a les comarques gironines, Mas va posar d'exemple el sector econòmic per justificar la necessitat de la independència. “Hem de poder aspirar a tenir el mateix nivell d'atur que Finlàndia. Desitjo que Espanya també ho pugui tenir, però barrejats no podem aspirar-hi”, va dir. I va insistir: “Sí que podem amb eines d'estat i recursos propis. Catalunya no té una maledicció bíblica.”

En el mateix acte, Lluís Llach, el número 1 per les comarques gironines, va remarcar que qualsevol cancelleria del món no passa per alt el milió i mig de persones que s'han manifestat els últims anys per la Diada, ni els cent mil candidats a què aspira tenir la llista abans del 27-S –ahir, ja eren 82.000–. Llach va tirar de poesia per enllestir el seu parlament convidant amb paraules del número 1 de JxSí, Raül Romeva, i del poeta i amic Miquel Martí Pol, a “inflar les veles del vaixell per tenir un futur lluminós amb l'esforç de tots”. També hi va intervenir l'expresidenta de l'ANC i ara número 2 de la coalició per Barcelona, Carme Forcadell. Tant ella com la secretària general d'ERC i número 9 de JxSí, Marta Rovira, van demanar al miler de persones que ahir omplien la plaça del Torín que facin un esforç per convèncer els indecisos. “He fet molta feina a la fleca i a la perruqueria”, va dir Forcadell. “Repasseu totes les vostres agendes, repasseu-ho tot i convenceu deu persones cadascú”, va indicar Rovira.

Forcadell va dir, també, que no hi ha arguments contra la independència i, per contra, va posar de relleu que accions com ara la suspensió de la llei de l'Agència Tributària Catalana per part del Constitucional són una raó més a favor de la independència. Va fer una crida a no caure en les provocacions que, a partir d'ara i cada dia fins a les eleccions, s'intensificaran per part del govern espanyol i dels partits contraris a la independència. L'acte el va obrir l'alcalde i vicepresident de l'AMI, Josep Maria Corominas, que va demanar als assistents que no tinguin por en tot el procés, i l'alcalde de Besalú i número 7 de JxSí a Girona va remarcar l'exemple de la Garrotxa quant a integració. Maria Jesús Ferrés, número 13, va dirigir-se a la fila zero, on hi havia representants d'Òmnium, l'ANC i Súmate, per recordar a Mas que “té un poble al davant”.

LES FRASES

El nostre projecte és inclusiu, perquè ningú no ha de renunciar al que sent, i democràtic
Carme Forcadell
número 2 de Junts pel Sí a barcelona
Hem demostrat que el moviment el mena i el mana el poble, que és un patrimoni col·lectiu
Lluís Llach
número 1 de junts pel sí a les comarques de girona
Hem sortit al carrer amb intensitat i som un exemple, però si el 27-S no omplim les urnes, tururut
Artur Mas
número 4 de junts pel sí a barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.