Política

Manifest dels expresidents del Parlament a favor de la dignitat de Catalunya

Promogut per la Comissió de la Dignitat, el text denuncia els “constants atacs de l'Estat a Catalunya” i defensa el dret a l'autodeterminació del poble català

La Comissió de la Dignitat, amb el suport dels expresidents del Parlament, Núria de Gispert, Joan Rigol i Ernest Benach, a més d'exconsellers i exdiputats del Parlament, va presentar ahir, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, un manifest “per la dignitat de Catalunya” en què es defensa la legitimitat del procés sobiranista català i de les eleccions del 27 de setembre. En l'acte, presentat per l'historiador i membre de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, es van escoltar les intervencions dels expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert i també la del president de l'IEC, Joandomènec Ros, que també es va sumar al text.

“Aquest manifest referma que el que està passant a Catalunya és fruit de la voluntat popular per trobar una sortida democràtica davant del constant menyspreu de l'Estat”, va dir Cruanyes durant la presentació del manifest. Joan Rigol, al seu torn, va assenyalar les paraules de l'expresident del govern espanyol Felipe González, que va comparar el procés català amb el nazisme, com un dels principals exemples que justifiquen la presentació d'aquest document, tot afirmant que a mesura que s'acosta el 27-S “sentim moltes coses que són fruit de la ignorància de la realitat del nostre poble”.

En la mateixa línia van anar les declaracions de Núria de Gispert, que va recalcar que demanen “dignitat i respecte per la voluntat del poble de Catalunya”. Tot i que el manifest no va dirigit a ningú en particular, Rigol, en to irònic, ja va avançar que “no esperen cap resposta de Madrid”. En un ambient de cordialitat, en acabar l'acte, els presents van signar el document i van recalcar que el manifest és extensiu a tothom que el vulgui firmar, “incloent-hi també els candidats a les eleccions del 27 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia