Política

El PP confirma el cara a cara entre García Margallo i Oriol Junqueras

Els equips de campanya de Junts pel Sí i dels populars negocien les condicions del debat

Se celebrarà el proper 23 de setembre

El Partit Popular ha fet públic aquest dijous un comunicat on “confirma” la celebració del cara a cara entre el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, i el número cinc de la llista de Junts pel Sí, Oriol Junqueras. Exteriors estava pendent d'una conversa amb la Moncloa per decidir si cancel·lava o no el debat.

Els equips de campanya dels populars i de Junts pel Sí negocien ara les condicions del debat, que es farà el pròxim dimecres 23 de setembre a 8TV, a la recta final de la campanya.

La confirmació arriba després que la Presidència del govern espanyol i el PP haguessin pressionat García-Margallo perquè desistís d'assistir de la cita perquè implica posar al mateix nivell un ministre d'Exteriors amb el membre d'una llista electoral en plena campanya.

El ministre va acceptar la setmana passada en un acte a Barcelona el repte que li va llançar el líder d'ERC, que l'havia emplaçat a dir “en quin tractat de la UE o directiva” es diu que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea.

García-Margallo li va respondre que estava “encantat” de debatre “on vulgui i quan vulgui” el reconeixement internacional d'una Catalunya independent, fet que va propiciar la possibilitat del cara a cara.

Tant la Moncloa com el PP recelen de la iniciativa del ministre que, asseguren, va admetre el repte sense consultar amb ningú més. Temen que podria desestabilitzar la campanya del PP, eclipsar el candidat, Xavier Garcia Albiol, a més del fet de situar un ministre d'Exteriors en un cara a cara amb el número 5 d'una candidatura.

També hi ha malestar entre les files populars amb les manifestacions del ministre sobre una reforma de la Constitució per donar un millor encaix a Catalunya i la possible cessió de tot l'IRPF, uns criteris que ell mateix va haver de corregir en públic després de rebre una negativa taxativa per part del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia