Política

La Junta Electoral fa treure ara els comptadors del 27-S

Arran de la denúncia del PP s'han de despenjar de les façanes dels ajuntaments de Calella i Arenys de Mar

L'ANC les ha tornades a penjar al costat de l'ajuntament i a la riera, respectivament

Primer van ser les estelades i ara és el torn dels comptadors del 27-S que han estat motiu de denuncia del PP, coincidint en la campanya electoral. Arenys de Mar va esperar a divendres al migdia per despenjar el comptador i l'estelada de la façana de l'Ajuntament, tal com requeria la resolució judicial. “Amb els problemes que hi ha i s'agafen a això. Ens l'haurien tret igualment i volíem evitar un espectacle”, va manifestar l'alcalde, Estanis Fors (Junts per Arenys). L'alcalde que governa amb el PP al consistori ha rebut crítiques i pressions perquè es traguessin les estelades que l'ANC va posar a la riera i diversos llocs del municipi. Damunt la taula reconeix que té pendent de resoldre una altra resolució judicial que l'obliga a restablir la bandera espanyola que es va treure de l'Ajuntament. “A veure què fem”, explica. En l'ANC d'Arenys de Mar, la seva presidenta, Isabel Romano, es mostrava sorpresa i l'endemà mateix ja tenien instal·lat el comptador en un primer pis de la riera, just a davant de l'església.

D'altra banda, dijous va arribar a l'Ajuntament de Calella el requeriment de la junta, també arran de la denúncia del PP, perquè fossin retirats tant el comptador com l'estelada que lluïen a la façana de l'edifici de l'Ajuntament Vell, atès que serà seu electoral. El govern, de CiU i el PSC, va retirar la bandera i va cercar un nou lloc per poder-hi penjar el marcador. La resposta va arribar gràcies a un exregidor d'ERC que viu en un edifici a pocs metres de l'Ajuntament i que va acceptar posar el comptador al seu balcó. L'estelada no es va traslladar perquè en el mateix edifici ja hi onegen dues banderes independentistes i una senyera. El responsable de l'ANC de Calella, Xavier Ponsdomènech, va criticar la denúncia del PP local. “Tenen molt poca feina per haver-se de dedicar a treure un element que només indica els dies que falten per a les eleccions. No entenem aquesta por que tenen alguns partits”, va comentar.

Es dóna el cas que el govern de Calella ja va ser denunciat fa temps també pel PP perquè a la façana de l'Ajuntament no hi oneja cap bandera i reclamen que s'hi pengi l'espanyola. En altres municipis del Maresme on també hi ha comptadors del 27-S els requeriments de la Junta Electoral Central no han arribat. És el cas, per exemple, de Vilassar de Mar, on el marcador de l'ANC continua penjat a la façana de l'Ajuntament sense cap problema. Pel que fa a la consigna de retirar les estelades dels edificis públics i, especialment, d'aquells que han de ser seu electoral, tant a Canet de Mar com a Arenys de Munt, on hi ha una bandera independentista a l'edifici consistorial mantenen que de moment no les retiraran perquè no els ha arribat cap notificació.

Per la seva part, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), reconeix que sí que se li ha notificat la resolució de la junta electoral segons la qual ha de retirar l'estelada de la façana de l'edifici de l'ajuntament però que de moment no es planteja retirar-la.

LA FRASE

Tenen molt poca feina per dedicar-se a treure un element que només indica els dies que falten pel 27S
Xavier Ponsdomènech
ANC CALELLA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia