Política

Junqueras “agraeix” a la banca que “parli clar” perquè els ciutadans puguin prendre les “millors decisions”

El líder d'ERC creu que l'estratègia d'escampar dubtes sobre la independència demostra que l'independentisme “va molt bé”

Augura que el debat amb García-Margallo serà “interessant” i recorda que no és la primera vegada que el PP renya el ministre

El president d'ERC i número 5 de Junts pel Sí, Oriol Junqueras, veu positiu que els bancs expliquin els dubtes que tenen sobre ells mateixos per tal que els ciutadans prenguin les “millors decisions”, siguin les que siguin. Ho ha dit aquest dissabte ser preguntat sobre la possibilitat que hi hagi ciutadans que canviïn d'entitat després que la banca espanyola hagi alertat que podria marxar d'una Catalunya independent.

El líder republicà ha assegurat en declaracions a Rac 1 que “cap banc alemany, holandès, britànic ni de cap altra lloc del món” té cap dubte sobre els seus dipòsits a Catalunya. I ha afegit que si hi ha una entitat que té dubtes sobre ella mateixa i sobre la seva solvència està bé que ho digui perquè els ciutadans tenen dret a saber -ho.

“Hem d'agrair que ens parlin clar perquè així sabent-ho puguem tots nosaltres prendre les millors decisions, siguin les que siguin. Els ciutadans segur que prendran les millors decisions”, ha apuntat.

El número 5 de Junts pel Sí ha destacat que la necessitat d'escampar dubtes sobre la independència és un senyal que indica que l'independentisme “va molt bé”. També ha volgut recordar que algunes de les persones que defensen aquesta posició són les mateixes que han contribuït a una crisi “brutal”.

Al seu parer, és “normal” que un Estat –en referència a Espanya–, intenti defensar els seus privilegis. Això no obstant, ha assenyalat que el fet que ho faci a través dels missatges de la por és perquè no tenen arguments per convèncer. “Han renunciat clarament a convèncer i ens volen vèncer”, ha reblat.

Junqueras ha augurat que el debat televisiu que mantindrà dimecres amb el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, serà “interessant”. En referència a les pressions del PP i de l'executiu espanyol perquè García-Margallo renunciés al cara a cara, ha recordat que no és la primera vegada que el PP “renya i desmenteix” el ministre. En aquest sentit, ha apuntat que els dirigents populars ja li van tocar el crostó quan el ministre va avançar que s'estava preparant una reforma Constitucional.

El republicà també s'ha referit a la petició del Cercle d'Economia d'apostar per un referèndum després del 27-S. Segons ell, cal “deixar de donar voltes” i ser conseqüents amb el mandat democràtic que surti de les eleccions. Junqueras ha argumentant que el referèndum s'està fent ara perquè l'Estat ha posat tota mena de traves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia