Política

Albinyana critica la JEC per posar traves al vot dels catalans a l'exterior

El secretari d'Afers Exteriors calcula en una setmana la demora en l'enviament de les paperetes

Compara aquestes dificultats de la Junta Electoral Central amb el fet que marqui els continguts dels mitjans públics

El secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, ha lamentat aquest dissabte el retard en l'enviament de paperetes del 27-S que pateixen els catalans establerts a l'estranger i ha criticat l'actitud “burocràtica” de la Junta Electoral Central (JEC). Ha comparat aquestes dificultats amb les recents decisions de la Junta sobre els mitjans audiovisuals de la Generalitat.

“Em sorprèn que d'una part marquin els continguts dels mitjans públics i censurin el discurs del president Mas i per altra banda no permetin que 195.000 catalans exerceixin el seu vot”, ha lamentat durant una trobada amb casals catalans.

Les comunitats catalanes d'europa han celebrat aquest dissabte al Cercle català Madrid la seva VII trobada, coincidint amb la campanya del 27-S.

Albinyana s'ha referit a les “dificultats per rebre les paperetes i butlletes” que tenen els catalans a l'exterior. “Hi ha persones que no tenen la documentació i nosaltres continuarem fent aquest seguiment”, ha explicat. La Generalitat ha calculat en aproximadament “una setmana” el retard en l'enviament.

Segons ha dit, quan el govern ha reclamat una resposta de la JEC “sempre ha sigut negativa”. A més, ha recordat que fa un mes i mig el govern ja va demanar per carta a l'autoritat electoral “celeritat i efectivitat” en l'enviament de la documentació.

El secretari d'Afers Exteriors ha qualificat de “rocambolesc” el sistema i ha reclamant la implementació del vot electrònic per agilitzar-ho. Al seu parer, es tracta d'un problema “estructural” i ha recordat que no només afecta els catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia