Política

L'AMI i l'ACM se sumen a les accions pels imputats del 9-N

Les dues entitats s'afegeixen a les mobilitzacions que preparen Òmnium i l'ANC per fer costat a Mas, Rigau i Ortega

Una seixantena d'ens locals s'han incorporat a l'entitat independentista

Les mobilitzacions que volen emprendre l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural en suport als tres imputats arran de la celebració del procés participatiu del 9-N tindran dos aliats més. L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) van anunciar ahir que s'incorporen a les accions que s'emprenguin per donar suport al president, Artur Mas; a l'exvicepresidenta Joana Ortega, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. L'AMI celebrava ahir a Argentona una reunió extraordinària del consell executiu, que és on es va prendre aquesta decisió. També hi eren presents el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el responsable de l'àrea institucional d'Òmnium, Jordi Bosch.

Segons l'acord pres ahir, les accions es concretaran durant la setmana vinent. “Hem de donar una resposta única i conjunta al que és una agressió a la democràcia en tota regla”, va afirmar el president de l'AMI i alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Sànchez va explicar que la resposta conjunta se sabrà a principis de la setmana vinent, però va avançar que serà un acte “ciutadà”, “de caire institucional” i que recuperarà “la transversalitat al voltant del dret a decidir”.

Jordi Sànchez va explicar que la mobilització permetrà que tots els ciutadans “tinguin la possibilitat d'expressar el seu rebuig a les imputacions” i va assegurar que Mas, Rigau i Ortega “no estaran sols quan pugin les escales del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya”. “Això és una obvietat”, va concloure. La declaració de Mas davant del tribunal està prevista pel 15 d'octubre. Per la seva banda, Puigdemont també va relatar que la indignació per la imputació ha crescut en els les últimes hores perquè molts associats de l'AMI han instat l'entitat a donar “la resposta que expressi més nítidament aquesta sensació d'agressió col·lectiva com a país a drets fonamentals que hem rebut”. L'AMI, l'ACM, l'ANC i Òmnium tenen previst mantenir reunions aquesta setmana per acabar de detallar l'acte.

La trobada d'ahir de l'AMI va servir també per fer balanç dels resultats de les eleccions de diumenge passat. El comitè executiu els va considerar molt positius, ja que l'independentisme s'ha imposat en 911 dels 947 municipis, la qual cosa representa el 96% del total. Pel que fa a les comarques, ha guanyat en el 85,7% del total; és a dir, en 36 de les 42 que hi ha.

Més adhesions

També es va donar compte de les noves incorporacions a l'entitat després de la celebració de les eleccions municipals del mes de maig. En total han estat 59 ajuntaments, 4 consells comarcals i 2 entitats municipals descentralitzades les que s'hi han adherit, que han fet que se superin les 800 adhesions. Puigdemont també va voler destacar que hi ha catorze alcaldes que han estat escollits diputats.

“Els membres de l'AMI i el municipalisme estan més presents que mai al Parlament per continuar donant suport al procés”, va declarar el president de l'associació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Hezbol·là afirma que els atacs electrònics són una “declaració de guerra”

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona