Política

Unió, sense regidors en el govern de Premià de Dalt

Marc Tintoré i Magda Julià han formalitzat la seva militància a Convergència

UDC del Maresme manté que es tracta de casos aïllats i demanarà que tornin les actes

El degoteig de regidors i militants d'Unió del Maresme que deixen la formació no s'atura. El darrer cas que s'ha fet oficial afecta el govern de Premià de Dalt. El primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Cultura i Governació, Marc Tintoré, i la tercera tinent d'alcalde i regidora de Salut, Benestar i Família i Igualtat, Magda Julià, han trencat el carnet del partit i han formalitzat la seva entrada a Convergència. Tintoré, que també exercia com a president de la secció local d'Unió des del 2008, explica que la formació ja coneixia des del 14 de setembre que deixaria la militància. “Ja fa molt de temps que ho rumiava i el camí que va prendre Unió respecte al procés sobiranista em va fer ratificar la decisió”, afirma Tintoré, que destaca que a Premià de Dalt “CiU sempre ha treballat de forma conjunta, sense fissures”.

El regidor avança que aviat es farà una assemblea amb el militants d'UDC per explicar-los la nova situació i determinar quin camí seguirà el partit. Tintoré manté que des del partit que fins ara ha estat el seu no hi ha hagut coaccions de cap mena, però considera que Unió actuarà reclamant les actes de regidor, igual que ha fet a Mataró. Una reclamació que cap dels dos edils té intenció d'atendre. L'alcalde, Josep Triadó (CiU), no té intenció de reclamar-los-ho.

Casos puntuals

Des de la presidència comarcal d'UDC, Guillem Aresté confirma la baixa dels dos militants de Premià de Dalt, però reitera que es tracta d'un “cas puntual que es compensa amb l'arribada de nous membres”. “Cadascú és lliure de fer el que vulgui, però ha de ser conscient que va obtenir l'acta com a membre d'una formació de la qual ara se'n va”, especifica el president. Aresté avança que la formació està estudiant quines mesures concretes prendran respecte d'aquest tema. Amb els dos regidors d'Unió que deixen la militància, el partit queda sense representació a l'Ajuntament de Premià de Dalt per primer cop des de 1999.

El president comarcal de Convergència, Joan Morell, comenta que el cas no els ha vingut “per sorpresa” perquè “feia temps que els dos regidors ja havien manifestat quina era la seva decisió”. En tot cas, però, Morell puntualitza que la seva formació “respecta la voluntat dels protagonistes i l'autonomia local de cada partit” i hi afegeix que “des de Convergència no es va a fitxar ningú ni es força cap militància”. “És una situació que no només es dóna al Maresme, sinó arreu de Catalunya i que segurament s'intensificarà pel 27-S”, comenta.

CDC i UDC a la comarca encara tenen pendent resoldre la gerència del Consorci de Promoció Turística, que depèn del Consell Comarcal del Maresme i que Unió reclama basant-se en el pacte que es va tancar el mandat anterior.

A aquest cas de Premià de Dalt s'afegeix el del regidor de govern de Mataró Josep Maria Font de Mataró, que s'ha passat a Demòcrates, i la dissolució de tota l'executiva local de Calella.

LA FRASE

El camí que va prendre Unió respecte al procés sobiranista em va fer ratificar la decisió
Marc Tintoré (CiU)
PRIMER TINENT D'ALCALDE DE L'AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE DALT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia