Política

Tiana aprova els seus comptes més socials

El consistori surt de la fallida amb uns pressupostos que incrementen totes les partides

El PSC i ERC obtenen el vot favorable del PP i la CUP i l'abstenció de Junts i CDC

Tiana ha aconseguit sortir de la situació de fallida tècnica i ha passat d'un endeutament que vorejava el 99% el 2008 a situar-lo a l'entorn del 40%. Aquest fet ha permès a l'equip de govern (PSC i ERC) presentar un pressupost municipal que ascendeix a 9.124.000 euros, un 7,7% superior a l'anterior i que permet assumir inversions amb recursos propis. S'incrementen les partides destinades a polítiques socials, congelades des de feia uns anys, i s'inclouen recursos que permetran, entre d'altres coses, millores en dependències municipals, plans de renovació de l'arbrat i dels parcs infantils i projectes urbanístics com ara l'acabament de la primera fase del projecte de desaparició del doble revolt.

L'alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, apunta la importància d'incrementar els recursos destinats a reforçar polítiques socials i educatives. “Tot i que som el segon municipi de l'àrea metropolitana amb el PIB més alt, comencem a detectar situacions de vulnerabilitat que s'estan fent cròniques”, manté Pujol. En aquest sentit, s'incrementen els ajuts i les tarifacions socials destinades a afavorir els col·lectius amb rendes més baixes.

Els comptes municipals per al 2016 van passar dimarts el tràmit de l'aprovació inicial al ple sense cap vot contrari. Des de l'oposició, els grups del PP i la CUP van votar-hi a favor, mentre que Junts per Tiana i Convergència es van abstenir. Tots dos grups van valorar l'esforç de l'equip de govern, tot i que critiquen l'escàs marge de temps que han tingut per estudiar els números. El president del grup municipal de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, assegura que l'abstenció és “un vot de confiança per demostrar que volem treballar pel poble des de l'oposició”, mentre que la convergent Olga Rué troba a faltar recursos per a la promoció econòmica.

LA XIFRA

9,1
milions d'euros
és l'import del pressupost municipal de Tiana que el ple de l'Ajuntament va aprovar dimarts.

Esperant el pla de govern

L'alcaldessa de Tiana ha avançat que d'aquí a poques setmanes l'Ajuntament té previst posar en marxa un procés participatiu per definir el pla d'acció municipal (PAM), que fixarà les principals inversions que s'han de fer al poble amb recursos propis i d'altres provinents d'administracions supramunicipals durant aquest mandat. Una de les crítiques dels principals grups de l'oposició és la inexistència d'un pla de govern que fixi les línies a seguir. “Ens han presentat un pressupost fet amb pilot automàtic, poc ambiciós i en què trobem a faltar polítiques transversals”, es queixa el lider de JxT, una crítica que comparteix amb la cap de CDC, que assegura que, un cop superada la fallida, “voldríem veure cap on vol anar l'equip de govern”. En tots dos casos avancen la seva voluntat a fer-hi aportacions amb la finalitat de millorar-lo. “No podem oblidar que es tracta d'un govern en minoria amb l'obligació de buscar col·laboracions”, apunta Rué.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia