Política

Crítiques dels veïns a l'equip de govern i que hi hagi mesquita a Sant Hilari

Els dos partits (PIG i CDC) s'intercanvien greus acusacions

La comunitat islàmica es compromet a no obrir el centre fins que l'ajuntament ho autoritzi

El ple per autoritzar que hi hagi una mesquita a Sant Hilari Sacalm va derivar en dures crítiques a l'equip de govern, del Partit Independent de les Guilleries (PIG). En la discussió del punt i abans dels precs i les preguntes, una quinzena de veïns va prendre la paraula per criticar l'equip de govern i que hi hagi una mesquita.

En una sala amb gairebé cent persones, els portaveus dels dos grups, l'alcalde, Joan Ramon Veciana (PIG) i l'exbatlle Albert Santaugini (CDC) es van intercanviar greus acusacions. Veciana va llegir un discurs i va acusar Santaugini de “cinisme i hipocresia” i d'utilitzar els sentiments de la gent per a fins partidistes.

“Tirar pel dret”

Santaugini va criticar l'actuació del PIG, de qui va dir que havia “tirat pel dret, sense haver parlat amb els veïns”. Va negar que CDC hagués ofert les naus del carrer Sant Jordi perquè hi hagués la mesquita, tal com havia assegurat el batlle.

Després d'una hora de debat, el canvi del pla general per autoritzar que les zones industrials puguin incloure activitats d'ús religiós va rebre el vot favorable dels set regidors del PIG, i el vot en contra dels sis edils d'CDC, que es van aixecar i van alçar els braços a l'hora de votar.

L'alcalde va revelar ahir que dimecres havia signat un acord amb el president de la Comunitat Islàmica, Ridouan El Mardi. Segons l'entesa firmada, l'entitat que aplega els musulmans neguen que hagin comprat cap nau per fer-hi una mesquita i es comprometen a no fer-ho fins que l'ajuntament ho autoritzi (i els doni la llicència).

LA FRASE

Estem intentant desfer un embolic de l'anterior equip de govern. I anem pel bon camí
Joan Ramon Veciana
ALCALDE de sant hilarI (pig)

LA DATA

27.01.16
és
la data que la comunitat islàmica va acceptar per escrit a no obrir cap centre fins a tenir llicència municipal.

Públic a dins, en el passadís i en les escales

La sala de plens de l'ajuntament, a la segona planta de l'edifici, va quedar petita. Un quart abans de les nou de la nit, ja hi havia una cinquantena de persones dins la sala, i veïns intentant entrar i acumulada a les escales. Els Mossos van desplaçar agents antiavalots atesa la convocatòria per abans del ple d'una manifestació de Falange Española i Plataforma per Catalunya, que va reunir una quinzena de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia