Política

A Centelles, el PSC vota a favor del procés

El grup socialista té majoria absoluta en un Ajuntament que forma part de l'AMI

El grup socialista de Centelles continua marcant perfil propi. La seva majoria absoluta al consistori centellenc –set regidors–, on fa vint anys que governa, no va ser cap obstacle perquè en el ple extraordinari de dijous s'aprovés una moció de suport a la resolució del Parlament de Catalunya que marca les pautes per començar la desconnexió amb l'Estat espanyol després dels resultats del 27-S. Des del principal grup de l'oposició, Ara Junts per Centelles –cinc regidors– es va lamentar que el PSC no argumentés el seu vot favorable tot i reconèixer la valentia de l'equip de govern. “Creiem que adopten una posició ambigua. Si són intel·ligents, veuran que gran part del seu electorat en aquest poble no comparteix les idees de l'aparell del seu partit”, va remarcar Alfons Giol, unes paraules que van iniciar un debat amb certa tensió. Josep Arisa, regidor socialista pel procés nacional a l'Ajuntament, va aclarir: “Hem estat sempre pel procés i no hem deixat mai d'aprovar cap moció consensuada prèviament en la junta de portaveus. Estem a favor del dret a decidir i ho hem demostrat sempre.” Des de CiU, Dolors Calm també va agrair el gest, ja que tothom sap que “el seu partit no pensa de la mateixa manera”. La moció va rebre el vot a favor dels tretze regidors.

Sense prendre riscos

El sentit del vot del PSC va ser, en canvi, contrari a la moció que feia referència a la sobirania fiscal de Catalunya i que demanava pagar els tributs a la hisenda catalana: “No hi votarem a favor perquè no volem posar en un compromís innecessari els funcionaris i els treballadors de l'Ajuntament”, va explicar Josep Arisa, un argument que va tenir durs retrets per part de l'oposició, com el que va fer Víctor Barquer: “No hi ha cap voluntat política per deixar clara la seva posició amb vista a l'alliberament nacional. Estan implicats, però poc compromesos.”

En clau municipal es va aprovar amb el vot afirmatiu de tots els regidors la modificació puntual del pla parcial urbanístic en un sector del polígon de la Gavarra. Aquest canvi, que era el principal motiu perquè se celebrés un ple extraordinari, permetrà a una empresa del poble ampliar la fàbrica i no haver d'anar-se'n de Centelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia