Política

Un any marcat per la mediàtica desobediència

La CUP governa per primer cop amb majoria absoluta a Celrà, on aposta per tirar endavant el seu model de poble, al marge de l'Audiencia Nacional

Amb la majoria absoluta de la CUP aconseguida en les municipals del 2015, l'Ajuntament de Celrà ha atret els focus mediàtics durant aquest primer any pel fet d'haver estat un dels primers ajuntaments catalans investigats per l'Audiencia Nacional pels delictes de sedició, prevaricació, desobediència, ús indegut de fons públics i usurpació de funcions per haver donat suport a la resolució del Parlament català de desconnexió de l'Estat espanyol. Les peticions d'informació sobre la moció aprovada pel consistori han rebut sempre el silenci com a resposta per part de l'Ajuntament en un cas en què tant la CUP com Independents per Celrà-ERC-AM i CDC actuen a l'una. Aquesta unitat i solidaritat per afrontar l'ofensiva judicial va tenir el punt àlgid fa un mes i mig, quan l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va participar a la plaça del Rei de Barcelona en la lectura del manifest Les idees polítiques són lliures en democràcia. Al món local també, elaborat per l'Associació Catalana de Municipis, l'Associació de Municipis per la Independència, l'ANC i Òmnium Cultural.

Projectes en marxa

Malgrat el gran ressò mediàtic d'aquesta causa que s'emmarca en l'actual context polític català, això no ha afectat el dia a dia del funcionament de la població, segons assegura Cornellà, que insisteix que aquest any ha servit per preparar projectes i començar a executar-ne alguns, lluny dels grans titulars, però, que afecten la vida diària a la població. Una inversió destacable a l'escola Aulet; nova il·luminació al polígon industrial, on es potencia l'entesa amb els empresaris per millorar la zona, com ara les obres al carrer Ter, o l'ampliació de la depuradora; la propera pista de pàdel, o, per exemple, l'adjudicació del preestudi del futur carril bici per unir Celrà amb Girona. S'encarreguen dues propostes –una per Sant Julià de Ramis i una altra per Campdorà– que es posaran a consideració dels veïns en una audiència pública, que és una de les eines de consulta popular que la CUP defensa en el seu programa.

les claus

La tranquil·litat de la majoria

La majoria absoluta permet governar sense obstacles a la CUP de Celrà, que pot tirar endavant projectes nous o aquells en què ja havia començat a treballar durant la segona part del mandat anterior.

EL CONSISTORI

Mantenir un peu al carrer

Poc després d'aconseguir per primer cop la majoria absoluta, Dani Cornellà manifestava el seu compromís de “mantenir un peu al carrer”. És per aquest motiu que, al marge dels episodis mediàtics per la desobediència, Cornellà insisteix que la feina pel poble continua el seu dia a dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem reconeix immunitat a Trump per a “actes oficials” mentre era president

barcelona
unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient

barcelona
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les avisa a Meta que no pot cobrar per evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona