Política

Situació “crítica” a Sant Hilari perquè el 16% dels comptes és per als bancs

L'edil d'Hisenda diu que aquest any destinaran 860.000 euros a tornar crèdits: “No es podrà respirar fins al 2021”

L'equip de govern de Sant Hilari Sacalm, del Partit Independent de les Guilleries (PIG), veu “crítica” la situació econòmica de l'Ajuntament, en paraules de la regidora d'Hisenda, Jennifer Gallardo. El consistori paga un 16% del pressupost del 2016 a bancs per a tornar crèdits.

El ple del 7 de maig va servir per aprovar el pressupost d'aquest any (5,4 milions d'euros), amb l'abstenció de CDC. Aquest any –indica Gallardo– han aprovat destinar una partida de 860.000 euros a amortitzar capital i interessos. La situació s'agreujarà el 2017 perquè hauran de tornar un milió d'euros.

Gallardo assenyala que els equips de govern locals no podran respirar fins al 2021. “D'aquí a cinc anys s'haurà acabat de tornar el crèdit a l'Estat pel pla de proveïdors, i llavors ja es podrà treballar més bé.” Encara faltarà pagar –diu la regidora– els diners que van ajudar a finançar obres en matèria turística (piscina i centre Aqua). L'Ajuntament disposarà aviat dels resultats d'una auditoria encarregada al novembre.

Subvencions reglades

D'altra banda, en el ple de dijous passat, l'Ajuntament va aprovar el nou reglament per concedir les subvencions a les entitats. La partida del 2016 és de més de 35.000 euros, assenyala Gallardo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia