Política

catalunya

parlament

Batet anuncia el no del PSC a Puigdemont

La cap de llista del PSC
en les eleccions del 26 de juny, Meritxell Batet, va avançar ahir que el seu partit votarà en contra en la qüestió de confiança plantejada per Carles Puigdemont per després de l'estiu. Per la socialista ni CDC ni ERC, ni l'executiu català mereixen la “confiança” del PSC perquè per culpa seva “Catalunya pateix un doble bloqueig i paràlisi”. Segons va dir, a la falta de govern a Espanya se suma “la legislatura fracassada” de Catalunya. El “doble bloqueig” es viu per culpa de PP i Podem d'una banda, i per culpa de CDC i ERC de l'altra: “Tornem a estar en campanya però també tenim un govern català aturat i bloquejat.”

En aquest sentit, va afirmar que el PSC ha de dir no en la qüestió de confiança que planteja el president perquè no confien “ni en Mas, ni en Puigdemont ni en el govern”.

En el transcurs de la Festa de la Rosa de la federació Vallès Oest, a Barberà del Vallès, la política catalana es va colar en la campanya de Batet, que va demanar el vot per al seu partit, “l'única formació que representa el catalanisme constructiu, amb vocació de fer una Espanya millor i incloent”.

La candidata va acusar Oriol Junqueras i Artur Mas de no preocupar-se de les necessitats dels catalans i de centrar-se només “en els seus interessos electorals”. La trobada va reunir 700 persones, en la cita més multitudinària protagonitzada fins ara per la que va ser número dos de Pedro Sánchez en les eleccions del 20-D.

La cap de llista del PSC també va presentar ahir a Barcelona les propostes socialistes del que anomenen una “segona revolució“ a la recerca de “la igualtat real” entre gèneres, que inclouria establir mesures en quatre eixos: lluita contra la violència de gènere, democràcia paritària, conciliació i economia de la igualtat. Entre les propostes, lluitar contra la prostitució, aprovar una bonificació de cotització per dos anys per cada fill per a les dones i garantir la igualtat laboral i salarial entre sexes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els demòcrates, en pànic

Los Angeles
Martí Majoral
Portaveu d’Alerta Solidària

“L’amnistia evidentment no esborra la repressió patida”

Barcelona

El represaliat que no volia fer mal

Dosrius
estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

barcelona
estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona