Política

El govern de Flix vol aturar l'obra de neteja al pantà

Els portaveus de l'Ajuntament van acordar reclamar més informació al ministeri i Acuamed sobre les acusacions d'haver abocat àcids al riu

Els diferents grups municipals a l'Ajuntament de Flix han acordat sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient i a l'empresa pública Acuamed que ature el projecte de descontaminació de l'embassament fins que no s'esclarisquen els fets recollits a la premsa estatal els darrers dies. Segons diverses filtracions, els responsables d'Acuamed haurien abocat, presumptament, àcid clorhídric al riu Ebre, al seu pas per la localitat, per reduir l'alcalinitat de les aigües i reduir els costos de les obres que du a terme l'adjudicatària Fomento de Construcciones y Contratas (FCC).

La decisió de demanar la paralització de les obres va sorgir de la darrera junta de portaveus del municipi, on es va posar de manifest l'alarma generada en els darrers dies per les publicacions a la premsa. D'aquesta manera, els regidors van reclamar a l'Estat i l'empresa pública que donen a conèixer els resultats dels informes científics que s'han encarregat sobre el tema arran dels dubtes sorgits sobre el procés de neteja, que ha de concloure en els pròxims mesos. Tot i que les primeres publicacions a la premsa indicaven que els directius d'Acuamed haurien plantejat contaminar el riu, en els darrers dies sembla que les filtracions assenyalen que van arribar a fer-ho.

En aquest sentit, des de la delegació del govern continuen defensant que totes les analítiques a l'aigua han demostrat que no hi ha cap perill per al consum humà. El delegat, Xavier Pallarés, així ho va assegurar en una roda de premsa dimarts. Precisament, des de Flix han lamentat que cap membre de la corporació hagués estat convidat a aquesta sessió que es va dur a terme a Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia