Política

POLÍTICA

El PSC de Palafolls allarga la mà al regidor de Ciutadans perquè entri en el govern

Valentí Agustí defensa que fa temps que es negocia i que hi podria haver acord després de les eleccions

Ocuparia Serveis Públics, àrea adjunta a Urbanisme

El govern a dos de Palafolls –PSC i ICV-EUiA– podria sumar aviat un nou membre. L'alcalde, Valentí Agustí (PSC), va confirmar ahir en una entrevista a Ràdio Palafolls que fa temps que hi ha converses amb l'únic regidor de Ciutadans, Martí Victoria, perquè s'hi incorpori. Victoria, segons Agustí, comparteix amb els socialistes un projecte semblant de poble i en aquest primer any de mandat “ha demostrat que es pot fer una oposició constructiva”. L'alcalde recorda que des del primer moment el seu partit ha defensat un govern de concentració i que l'acord podria oficialitzar-se després de les properes eleccions generals, “tal com ens han demanat des de Ciutadans”. “La bona entesa entre PSOE i C's a nivell estatal després dels comicis de desembre ha facilitat el procés aquí, a Palafolls”, indica, i precisa que l'entesa no qüestiona en cap cas la relació amb el soci actual, l'ecosocialista Juan Andrés Osorio.

Les converses entre les dues forces estan tan avançades que, consultat per aquest diari, l'alcalde va indicar ahir que la regidoria que tindria Martí Victoria segurament seria la de Serveis Públics,
adjunta a l'àrea d'Urbanisme. “Creiem que podrà fer bona feina en aquest camp”, afirma. Agustí
destaca que Victoria es manté al marge de les estratègies de crítica a l'obra de govern seguides per la resta de grups de l'oposició, ERC i el PP. “El diàleg amb els republicans es fa molt difícil, i amb el PP fa temps que és del tot impossible”, assegura Valentí Agustí.

La reprovació a Bermán, dimarts

El ple de dimarts vinent inclourà previsiblement la reprovació del govern al regidor Óscar Bermán després que aquest hagués desobeït la prohibició aprovada en sessió plenària –amb l'abstenció de Ciutadans– que desfilessin els legionaris durant la darrera processó del barri de Sant Lluís. Bermán, a banda d'edil, també és confrare major de l'entitat que va convidar els exmilitars. L'alcalde, Valentí Agustí, ja va anunciar llavors que l'actitud del regidor popular no podia quedar sense resposta, perquè havia menystingut l'autoritat política majoritària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia