Política

Sobiranisme

Junqueras reclama avançar cap a independència sense esperar canvis a l'Estat

El líder d'ERC avisa que cal esperar fins al 2020 “per fer el canvi que a Catalunya ja tenim majoria per fer”

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dissabte que Catalunya disposa de les “majories socials i polítiques necessàries” per tirar endavant el procés independentista i canvis socials. “No esperarem al 2020 per fer el canvi que a Catalunya ja tenim majoria per fer”, ha avisat.

Durant la Festa de la República organitzada per ERC a Corbera de Llobregat (Baix Llobregat), el també vicepresident del govern ha instat a no fiar-ho tot als canvis que es puguin produir en el futur a l'Estat.

Sense esmentar-ne cap en concret, el republicà ha estès la mà a altres formacions polítics, patronals, sindicats i entitats: “Volem saber sumar amb tots vosaltres”. “Per més bé que ho féssim, ens necessitem els uns als altres”, ha reconegut.

En aquest sentit, Junqueras ha apuntat que cadascú des del seu punt de vista té a l'agenda canvis en clau social i nacional “prioritàries, necessàries i urgents”. “El país té majories socials i polítiques per fer moltes d'aquestes transformacions i no voldríem desaprofitar les majories que ja tenim a l'espera d'altres majories”, ha explicat.

Unes majories que, segons ha advertit, “no existeixen, i després d'aquest diumenge encara és més evident”. “I és possible que no existeixin en el millor dels casos fins d'aquí a quatre anys, i no crec que ningú ens pugui demanar que renunciem a fer el que tenim majoria social i política per fer a Catalunya a l'espera d'un suposat resultat que haurà d'arribar a la tardor del 2020: no ens feu esperar, no feu esperar la gent que més ho necessita”, ha exclamat.

Des de la nit electoral del passat 26 de juny, ERC ha insistit en la idea que les eleccions generals han demostrat que Espanya és “irreformable”, en referència al triomf del PP, i a apel·lar a En Comú Podem que se sumi al procés sobiranista.

En aquest context, s'ha mostrat convençut que hi ha majories a Catalunya socials i polítiques suficients per impulsar el que és “imprescindible, necessari i urgent fer”.

“Avui que el meu fill encara fa P-3, en aquest país hi ha les majories socials i polítiques necessàries per fer-ho [...] i no crec que em pugueu demanar que m'esperi que el meu fill faci segon d'ESO per tenir l'oportunitat de fer allà el que ara podem fer aquí”, ha sentenciat.

Abans de Junqueras ha intervingut el diputat del Sinn Féin Conor Murphy, que ha defensat la independència per a Escòcia, Catalunya i Irlanda. “El vostre dia arribarà”, ha pronosticat l'irlandès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia