Política

XAVIER ALBERTÍ

DIRECTOR GENERAL DE JOAQUIM ALBERTÍ, SA

“Els meus avis van començar del no-res”

“No hi havia cap mena de tradició familiar en el sector, però van veure-hi possibilitats”

“No ens considerem una empresa expansiva. Ens sentim a gust amb una dimensió controlable”

PIONERS DEL SECTOR
L'indret escollit per dur a terme la fotografia que il·lustra aquesta entrevista és el petit museu de l'empresa, situat en una masia de principis del segle XVII. A través de les diferents sales, s'hi pot resseguir la història gairebé centenària de Joaquim Albertí SA i, al mateix temps, l'evolució que s'ha produït tant en les tècniques com en la indumentària de treball d'ençà que Josep Albertí i Mercè Bosch van decidir trencar la tradició pagesa de la família i obrir una cansaladeria en una població que, en aquells moments, tenia 450 habitants. Ho van fer a contracorrent i en un moment ple d'incerteses. Avui, però, l'empresa ha esdevingut un dels puntals del municipi i la família Albertí s'ha consolidat com un referent en la xarcuteria i el pernil cuit, un sector plenament consolidat.
Ens vam especialitzar en el pernil dolç i això ens va permetre ampliar les instal·lacions i la zona de distribució
Promoure l'ús del català entre els treballadors ens ha permès millorar i avançar com a empresa
Els meus avis es van dedicar de ple als elaborats del porc i en aquells temps això no era gaire habitual

Bona part de les empre­ses càrnies tenen els seus orígens en una car­nis­se­ria de poble. Però han estat molt poques les que han acon­se­guit sobre­viure gai­rebé cent anys i encara menys les que han sabut man­te­nir els lli­gams amb el pas­sat, tant pel que fa ...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.