Política

municipal

pacte de govern

Crisi de govern i canvi de socis en deu dies

Alternativa va aliar-se amb CDC després de trencar un acord amb l'EINA vigent des del 2011

Les inversions prioritàries han protagonitzat el debat

Altafulla és lluny del vodevil polític en què es va convertir fa dos mandats, quan va veure desfilar fins a tres alcaldes, però malgrat haver sortit de les eleccions del 2015 amb una situació molt més clara que llavors (amb quatre grups en el ple), el primer any de cicle ha estat certament mogut. Iniciat amb la continuïtat del pacte d'esquerres ja subscrit el 2011 entre Alternativa Altafulla (liderada per l'alcalde, Fèlix Alonso, i vinculada a l'Entesa) i l'EINA (coalició que inclou ERC i liderada per Jordi Molinera), l'acord va tenir una vida de mig any després que les discrepàncies acabessin amb l'expulsió dels republicans. En dues setmanes, però, Alonso va resoldre la seva minoria de govern amb la incorporació dels dos regidors de CDC.

L'alcalde, tot i que reconeix que ha estat un any “atípic”, es mostra orgullós de la feina feta. “En l'aspecte social, fa cinc anys que fem coses que d'altres comencen ara”, subratlla, i es congratula de l'èxit del treball fet en “autoestima” i promoció del municipi. “Tant que aquest estiu gairebé estem morint d'èxit”, hi afegeix. Per ell, la prioritat ha de ser ara treballar en la millora de la qualitat dels serveis (tot i que per això reclama a les altres administracions que moguin fitxa), però també els “béns immaterials”, amb la condició de subseu dels Jocs del Mediterrani del 2017 com una de les fites.

Satisfacció també en les files dels seus socis de govern, CDC. “Serà difícil que trobin manca de fidelitat en el nostre equip. L'oposició ho té complicat per trobar temes de batalla”, subratlla el portaveu Pere Gomès, que s'enorgulleix dels reptes de promoció turística que té a curt termini. Més amarg és el retrat per a Molinera (EINA). “L'alcalde es creu que té majoria absoluta i CDC ha desaparegut del mapa”, subratlla l'edil, que anuncia que treballarà per “treure algunes caretes” a les files d'Alternativa i lamenta que el municipi continuï sense un pla d'acció municipal.

les claus

lluita per l'hegemonia

Darrere del trencament del pacte polític entre AA i l'EINA (nascut el 2011 per reconstituir l'estabilitat política a Altafulla) s'amaga la lluita per l'hegemonia de les dues principals forces polítiques al municipi. Tots dos en ascens, és obvi que l'EINA aposta per aconseguir ser la força més votada en les properes municipals, mentre que en les files d'AA somien amb una majoria absoluta a tocar. Les estratègies d'uns i altres, ara des dels bàndols oposats de govern i oposició, seran clau pel futur polític local.

la via augusta

La decisió del govern de tirar endavant amb l'oposició de l'EINA la remodelació de la Via Augusta, una de les artèries principals de Baix a Mar, va ser l'argument del trencament del pacte. Serà un dels principals projectes d'aquest mandat, amb una inversió d'1,2 milions.

mobilitat

Aquest mandat, Altafulla ha estat un dels municipis que han liderat la lluita per la millora de la mobilitat a la Costa Daurada, amb les mobilitzacions a l'N-340 com a principal bandera.

EL CONSISTORI

A contracorrent

Si fa dos mandats tenia el qüestionable honor de ser el municipi més fragmentat de la demarcació, les darreres eleccions van deixar Altafulla amb tan sols quatre grups i una Alternativa Altafulla (AA-E) a un edil de la majoria absoluta. C's va entrar en un consistori sense PSC ni PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.