Política

Fiança de 5 milions de dòlars per a Steve Bannon, detingut per defraudar a donants per al mur de Trump

Steve Bannon, el polèmic exasesor de Donald Trump, ha estat detingut aquest dijous acusat de defraudar centenars de milers de dòlars de donacions a una campanya per a construir el mur a la frontera amb Mèxic promès pel president dels Estats Units.

Juntament amb Bannon van ser arrestades i imputades altres tres persones pel seu paper en un suposat frau entorn de la iniciativa “We Build the Wall” (“Nosaltres construïm el mur”), que va recaptar uns 25 milions de dòlars, segons les autoritats.

“Els acusats van defraudar centenars de milers de dòlars de donants, aprofitant-se del seu interès per a finançar un mur fronterer per a recaptar milions de dòlars, sota el fals pretext que tots els diners es dedicaria a la construcció”, va assenyalar en un comunicat Audrey Strauss, la fiscal en funcions del districte sud de Nova York.

Segons la fiscal, la campanya va desviar importants quantitats de diners a Brian Kolfage, un veterà de la guerra de l’Iraq que va fundar la iniciativa i va ser la imatge pública, a pesar que es va assegurar repetidament als donants que aquest no rebria un centau.

A més, les autoritats apunten que els involucrats van crear factures i comptes falsos per a “blanquejar donacions” i “tapar els seus crims”, canalitzant fons de “Wel Build the Wall” a través d’una organització sense ànim de lucre que controlaven.

“Aquest cas serveix d’avís a altres defraudadors que ningú està per sobre de la llei, ni tan sols un veterà de guerra incapacitat o un estrateg polític milionari”, va assenyalar en la nota Philip R. Bartlett, l’inspector encarregat del cas.

A més de Bannon, van ser detinguts el propi Kolfage i altres dos homes, Andrew Badolato i Timothy Shea, pel seu paper en el suposat frau.

Bannon, considerat un dels grans artífexs de l’arribada de Trump a la Casa Blanca amb la seva aposta populista i suports en l’extrema dreta, va deixar l’Administració a l’agost de 2017.

Un jutge de Nova York ha imposat aquest dijous una fiança de 5 milions de dòlars a Steve Bannon, que s'ha declarat "no culpable" dels delictes dels quals se l'acusa. El jutge també va imposar al controvertit exasesor presidencial, restriccions de viatge i, d'aquesta manera, no podrà traslladar-se a l'estranger, ni usar avions privats o vaixells sense l'exprés permís del jutge, segons mitjans locals. La pròxima compareixença de Bannon ha estat fixada per al 31 d'agost. El jutge ha ordenat els tres acusats que suspenguin també la recaptació de fons que havia emprès.

D’altra banda, la banda de rock Queen afronta la fase final de la seva batalla judicial per aconseguir que l’actual president dels Estats Units i candidat a la reelecció, Donald Trump, deixi de fer servir per a les seves finalitats polítiques les cançons del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia